Startup Weekend Ankarada

Startup Weekend Ankarada


ANKARA (A.A) - Google+' class='textetiket' title='Google haberleri'>Google ve Microsoft sponsorluğunda girişimciliğin desteklenmesi için çeşitli ülkelerde gerçekleştirilen, girişimci adaylarının projelerini geliştirme imkanı bulduğu Startup Weekend etkinliği, 5-7 Ekim 2012 tarihleri arasında Ankarada yapılacak.
     Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfınca (TEPAV) yapılan yazılı açıklamada, Startup Weekend Ankaranın, TEPAVın koordinatörlüğünde sürdürülen Küresel Girişimcilik Programı - Türkiye kapsamında TOBB ETÜ ve Viveka İnkübasyon Merkezi işbirliğinde düzenleneceği kaydedildi.
     Etkinlikte seçilecek 10 ekibin, 54 saat boyunca 15 mentorun desteğiyle fikirlerini örnek ürün aşamasına getirmesinin amaçlandığı ifade edildi.
     Ücretsiz olan etkinliğe ankara.startupweekend.org adresi üzerinden başvuru yapmanın mümkün olduğu belirtilen açıklamada, başvuracak adaylarda iş fikri şartı aranmazken, mobil fikirleriyle başvuracak girişimci adaylarının ise hali hazırda üzerinde çalışmakta olduğu projelerin değerlendirmeye alınmayacağı bildirildi.
    
     -Türkiyede ikinci, Ankarada ilk-
    
     Açıklamada, Startup Weekendin, Moğolistandan Güney Afrikaya, İngiltereden Brezilyaya dünya çapında 70in üzerinde ülkede düzenlendiği ve 45 binin üzerinde girişimciye ulaşan küresel ve kar amacı gütmeyen bir etkinlik olduğu belirtildi.
     Etkinliğin, daha önce Türkiyede geçen yılın Aralık ayında İstanbulda yapıldığı, Ankarada ise ilk defa gerçekleşeceği ifade edildi.
    
     Muhabir: Necip Fazıl Çelik
     Yayıncı: Zülal Eser
<< Önceki Haber Startup Weekend Ankarada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER