Suriye Halkıyla Dayanışma Haftası

Suriye Halkıyla Dayanışma Haftası


KONYA (A.A) - Ribat Eğitim Vakfının ev sahipliğini yaptığı Suriye Halkıyla Dayanışma Haftası programında konuşan Suriyeli Hamza Mansur, Beşar Esedin halkına karşı katliam ve zulüm yaptığını bildirdi.
     Mansur, Suriyede her 4 dakikada 1 kişi tutuklanıyor, her 10 dakikada 1 kişi yaralanıyor, her 15 dakikada 1 kişi katlediliyor ve her gün 8 çocuk ölüyor diye konuştu.
     Suriyede her çocuğun bir özgürlük şarkısı olduğunu anlatan Mansur, öldürülen her çocuğun Suriye halkının zafere bir adım daha yaklaştığını ifade etti.
     Mansur, Suriyede yaşananları şöyle anlattı:
     Suriye halkı yapılan baskı ve zulümlere artık tahammülü kalmamıştır. Esede karşı mitinglerde devrim şarkısı okuyan İbrahim El Kaşuş, boğazı kesilerek şehit edildi. Halk savaşının ilk çocuk şehidi Hamza El Hatip, okulun duvarına yazdığı Esed defol sloganını yazdığı için idam edildi. Türkiye her zaman yanımızda olmuştur. Bizim ikinci vatanımız olmuştur. Türk halkına Suriyeye yaptıkları yardımlardan ve yanımızda olmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum.
     Ribat Aşevi Müdürü Hasan Kaya, yaptığı konuşmada, Suriyede yaşananlara kayıtsız kalınamayacağını vurguladı.
     Kaya, Konyaya gelen Suriyeliler için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, Bizler Suriyeli kardeşlerimize karşı ensarlık vazifemizi yerine getirmeye çalışacağız dedi.
     Suriyede yaşanan dramın anlatıldığı sinevizyon gösteriminde izleyenlerin duygulandıkları gözlendi.
     Program, Suriyede ölenler için yapılan dua ile son buldu.
    
     Muhabir: Abdullah Doğan
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Suriye Halkıyla Dayanışma Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER