Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar

Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar -PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı: -Denizli, yıllık 293 milyon litre süt üretimi ile Türkiyede üçüncü sırada


DENİZLİ (A.A) - Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Denizlinin yıllık 293 milyon litre süt üretimi ile Türkiyede üçüncü sırada olduğunu söyledi.
     Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü ile Acıpayam Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumunun ikinci günü sunumlarına PAÜ Acıpayam Meslek Yüksekokulunda devam edildi.
     Sempozyumun ikinci günü toplantılara Denizli Valisi Abdülkadir Demir, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sebahattin Nas, Acıpayam Kaymakamı Uğur Kalkar, Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan, diğer protokol üyeleri, akademisyenler ve davetliler katıldı.
     Denizli Valisi Abdülkadir Demir, sempozyumda yaptığı konuşmada, 20. yılını kutlayan PAÜnün 20 bilimsel etkinlik sloganıyla yola çıkıp daha fazlasını gerçekleştirdiğini hatırlatarak, PAÜ çeşitli sektörden firmalar ve kamu kurumlarıyla ortak çalışmalara imza attı. Süt endüstrisine yönelik bu sempozyumla Türkiyede ses getirecek çalışmalar, süt konusunda merkez denilebilecek olan Denizli ve Acıpayamda gerçekleştirildi. Sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum dedi.
     PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı da, konuşmasında, bölgenin ihtiyaçlarına yönelik, tematik eğitim-öğretimi benimseyen bir anlayışla çalışmalarına devam ettiklerini belirterek, Süt konusu, bölgemiz ve Türkiye ekonomisi için çok büyük önem taşıyor. Denizli, yıllık 293 milyon litre süt üretimi ile Türkiyede üçüncü sırada. Onun için Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar sempozyumunu düzenlemeye karar verdik. Bu bağlamda yıllık süt üretimi bakımından Türkiyede üçüncü sırada olan ilimizde gerçekleştirilen sempozyumun bölgeye ve süt endüstrisine katkı sağlayacağına olan inancım tamdır. Üniversite olarak süt teknolojisi alanında ciddi çalışmalar yapıyoruz. Acıpayam Tarım ve Hayvancılık Uygulama Kampüsü için Acıpayam ilçesinde arazinin tahsisine yönelik anlaşma sağlandı ve yakın bir zamanda faaliyete geçecek diye konuştu.
    
     -İki günde 131 bildiri-
    
     Protokol konuşmalarının ardından sempozyumun son oturumu, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı başkanlığında, Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Gülsever, Prof. Dr. Mehmet Demirci, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Denizli İl Müdürü Sezgin Kutlu, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, Aynes Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Serin ve Atasancak Genel Müdürü Lütfi Kaşlının konuşmacı olarak katılımıyla gerçekleştirildi.
     Prof. Dr. Mehmet Demirci, sempozyumda iki günde 131 bildirinin tartışıldığı bilgisini verdi. Prof. Dr. Demirci, Ülkemizin süt bilimi konusunda nerede olduğunu bu çalışma ile görme fırsatı bulduk. Bu alanda eksiklikler var. Çiğ süt kalitesinin ve veriminin artırılmasına yönelik çalışmalar yapılmalı dedi.
     Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Denizli İl Müdürü Sezgin Kutlu ise Denizlide süt ve süt ürünleri alanında faaliyette bulunan firmalar hakkında bilgi verdi.
     Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili de soğuk zincirle kaliteli süt üretimi konusunda yapılan çalışmaların meyvelerini almaya başladıklarını vurgulayarak, Artık Denizli dışından firmalar süt alımı için Denizliye gelmeye başladı. Daha kontrol edilebilir süt üretimi ile Avrupaya da süt ihraç edebiliriz. Bu konuda ciddi anlamda büyüyen işletmelere olan ihtiyaç var diye konuştu.
     Oturumun sonunda Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, konuşmacılara plaket verirken, Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan da Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Rektör Yardımcısı Sebahattin Nas ve diğer konuşmacılara günün anısına hediye takdim etti.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu / Mustafa Yıldırım
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER