Suyun önemi konulu söyleşi

Suyun önemi konulu söyleşi -Prof. Dr. İskender Pala: -İnsanın yüzde 85i sudur. Bizim önemini kavramadığımız su aslında hayatın özünü temsil ediyor


İSTANBUL (A.A) - Prof. Dr. İskender Pala, insanın yüzde 85inin su olduğunu, önemi kavranamayan suyun aslında hayatın özünü temsil ettiğini belirtti.
     Pendik Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Suyun önemi konulu söyleşiye konuk olan Prof. Dr İskender Pala, su ile ilgili bilinmeyenleri anlattı.
     Allahın, kutsal kitaplarında yeryüzündeki hayatı su ile başlattığını belirttiğini, çocuğun da anne karnında su içinde olduğunu anlatan Pala, İnsanın yüzde 85i sudur. Bizim önemini kavramadığımız şey aslında hayatın özünü temsil ediyor ifadesini kullandı.
     İnsan hayatının bir nilüfer çiçeği gibi suda başlayıp, suda bittiğini belirten Pala, açlık sınırı 3 günken, susuzluk sınırının 1 gün olduğunu, mevsimleri suyun oluşturduğunu kaydetti.
     Pala, nisan yağmurları başladığında yılanların kış uykusundan uyanıp deliklerinden çıkıp ağızlarını açtığını ve sadece bir damla yağmur suyu alıp tekrar yuvalarına döndüklerini, aldığı bir damla yağmur suyunun yılanın o yıl ki zehiri olduğunu belirterek, istiridyelerin de aynı şekilde denizden çıkıp kabuklarını açarak yalnızca bir damla yağmur suyu alıp kabuklarını kapatarak denize döndüklerini, o yağmur damlasının da istiridyenin o yıl yapacağı incisi olduğunu söyledi.
     Prof. Dr. Pala, Kutsal sulardan biri de zemzemdir. 20 metreden çıkar. Zemzem denilen su 4 ayrı ırmağın birleşmesi. Bu 4 ırmak Kabenin 20 metre yakınında birleşiyor. Bir şişe suya 3 damla zemzem suyu kattığınızda o şişedeki su zemzem özelliği kazanıyor. Zemzem şifa. Pek çok hastalığa iyi geliyor. Zemzemi herhangi bir yere taşıdığınızda özelliğini kaybetmiyor değerlendirmesinde bulundu.
    
     Muhabir: Metin Tokgöz
     Yayıncı: Sibel Ertürk Kurtoğlu
<< Önceki Haber Suyun önemi konulu söyleşi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER