Taş bebekler yoğun ilgi görüyor

Taş bebekler yoğun ilgi görüyor -Eskişehirin Seyitgazi ilçesinde 3 yıl önce yapımına başlanan ve ilçedeki taşlardan üretilerek satılan taş bebekler Türkiyenin birçok kentinden yoğun ilgi görüyor -Seyitgazi Belediye Ba


ESKİŞEHİR (A.A) - Deniz Açık - Eskişehirin Seyitgazi ilçesinde 3 yıl önce yapımına başlanan ve ilçedeki taşlardan üretilerek satılan taş bebekler Türkiyenin birçok kentinden yoğun ilgi görüyor.
     Seyitgazi Belediye Başkanı Adnan Yalçın Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Seyitgazi ilçesinin tarih ve kültür yönünden zengin olduğunu belirterek, göreve geldiği zaman hediyelik eşya üretmek için farklı çalışmalar yürüttüğünü kaydetti.
     Halk Eğitim Merkezi ile ne gibi hediyelik ürünler yapılabilir- diye tartışmalar yaptıklarını ifade eden Şen, şöyle konuştu:
     Bunlardan biri taş bebekler. İlçe halkının el eğlencesi ve eşine dostuna hediyelik olarak ürettiği taş bebeklerin, endüstriyel tasarım hakkını aldık ve tescillettik. Tamamen taştan ve ciddi emek karşılığında yapılan bir çalışma. İlçeye gelen insanların beğenisine sunulduğunda ciddi takdirle karşılanan bir ürün. Taş bebekler, Seyitgazinin bir değeri olarak yerini aldı. İlçede taş bebeklerin üretimi ve tanıtımı yapılıyor. Tamamen taştan yapılan tek bebek örneği. Taş bebeklere olan ilgi ciddi boyutlara ulaşmaya başladı.
    
     -Seyitgazi Efesi ve Nasreddin Hocaya ilgi-
    
     Taş bebek üreticisi Dilek Ova da Halk Eğitim Merkezinde aldığı Taş Bebek Üretim Kursunun ardından 3 yıldır bu işi yaptığını bildirdi.
     İnsanların giyiminden, taşıdığı aksesuarlara kadar bütün özelliklerini taş bebekler üzerinde değerlendirdiğini anlatan Ova, şunları söyledi:
     Dere kenarlarında ve ilçeden topladığımız taşlardan, taş bebeklerin vücudunu, ayaklarını ve kafasını oluşturuyorum. Hazırladığımız özel hamurdan da kollarını ve elbiselerini yapıyorum. Bunun ardından ince fırçalarla aslına uygun boyuyorum. Güzel bir uğraşı... Çok severek gerçekleştiriyorum. Bir taş bebeği hazır hale getirmek yaklaşık 1 haftamı alıyor. Bebekler, ince işçilik gerektiriyor. Özellikle Seyitgazi Efesi, Nasreddin Hoca, köylü kadınlar ve sırtında odun taşıyan adam ilgi görüyor. İsteğe bağlı özellikte bebekler de yapabiliyorum. Bir taş bebeği 30-50 liradan satıyorum.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Taş bebekler yoğun ilgi görüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER