Taşucu Türküsü Mersin Türküleri albümünde yerini

Taşucu Türküsü Mersin Türküleri albümünde yerini alacak


MERSİN (A.A) - Taşucu Belediye Başkanı Yaşar Açıkbaş ve Sanatçı Gürhan Ötünün birlikte sözlerini yazdığı Taşucu türküsü, Mersin Türküleri projesi kapsamında hazırlanan albümlerde yerini aldı.
     Taşucu Belediye Başkanı Yaşar Açıkbaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, sanatçı Gürhan Ötünün Taşucunun tanıtılmasında büyük çabalar sarf ettiğini belirterek, Taşucu türküsünü ortaya çıkararak klibini de çektiğini söyledi.
     Bu çalışmanın Taşucu beldesinin tanıtımına büyük katkı sağladığını ifade eden Açıkbaş, Taşucu türküsünün proje kapsamında Mersin Müzikleri albümünde yer alması bizleri ve vatandaşlarımızı sevindirmiştir dedi.
     Mersin Türküleri Albümünün kentin tarihi, turistik, folklorik ve doğal güzelliklerini anlattığını dile getiren Açıkbaş, Bu çalışma Mersinin tanıtımı anlamında zengin ve farklı bir kaynak özelliği taşıyor. Bu çalışma ile yaşadığı kentin güzelliklerinden habersiz olan hemşehrilerimiz Mersinin güzelliklerini fark etme imkanını yakalamış olacaktır. Mersin Türküleri Albümünde 11 video klip yer almaktadır diye konuştu.
     Sanatçı Gürhan Ötün ise, 2009 yılında Karacaoğlanın ayak izlerinden yola çıkarak Mersinin bütün ilçelerini gezmeye başladıklarını ifade etti.
     Çamlıyayladan Anamura kadar her ilçenin güzelliklerine türkü yapıp bestelediklerine dikkati çeken Ötün, Tüm güzellikleri kare kare belgeledik, video klipler çektik. Normalde proje ilçeleri kapsamasına rağmen beldemizin kültürel ve turistik zenginliğinden dolayı, beldemizi de proje kapsamına aldık dedi.
    
     Muhabir: Basir Gülüm
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Taşucu Türküsü Mersin Türküleri albümünde yerini Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER