Tek fert feda olmasın diye...

Tek fert feda olmasın diye... -Orta ve ağır düzeyde zihinsel yetersizliği bulunan 23 yaş üstü engellilerin eğitimine ilişkin düzenleme kapsamında, İzmirin Aliağa ilçesinde 7 engelliye özel eğitim veriliyor -Bu eğitimden faydalana


İZMİR (A.A) - Mustafa Yıldırım - Orta ve ağır düzeyde zihinsel yetersizliği bulunan 23 yaş üstü engellilerin eğitimine ilişkin düzenleme kapsamında, İzmirin Aliağa ilçesinde 7 engelliye özel eğitim veriliyor. Bu eğitimden faydalanan ağır zihinsel engelli Hasan Solmaz, köyündeki okulda verilen özel eğitimle hayata tutunmaya çalışıyor.
     Hacıömerli Köyü Ömer Lütfi Tunca İlkokulunda kendisi için tahsis edilen sınıfta özel eğitim gören 31 yaşındaki Hasan Solmazı ziyaret eden Aliağa TÜPRAŞ Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Dikbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni düzenlemenin ardından ilçede yaptıkları araştırmalar sonucu, özel eğitime ihtiyaç duyan 23 yaş üzeri 7 kişiyi tespit ettiklerini söyledi.
     Bu engellilerden 4ünün Halk Eğitim Merkezi ana binada, 2sinin de Aliağa Anadolu Lisesindeki bir sınıfta eğitim gördüğünü anlatan Dikbaş, Hasan Solmaza ise köyündeki ilkokulda tahsis edilen sınıfta eğitim verildiğini bildirdi.
     Eğitim programının bireyin ihtiyacına göre şekillendiğini belirten Dikbaş, Solmazın da eğitimi için gerekli iki uzman öğretmeni görevlendirdiklerini ifade ederek, Bakanlığımızın hizmeti vatandaşın ayağına götürün talimatı gereği, ağır zihinsel engeli bulunan Hasan Solmaza, iki öğretmenimizle eğitim veriyoruz. Öğretmenlerimizden biri engellilerin davranışları konusunda, diğeri de el becerilerini geliştirme konusunda uzman. İki öğretmenimiz de Hasanın eğitimiyle yakından ilgileniyor diye konuştu.
     Hasanın mutluluğunu, kendi mutlulukları olarak gördüklerini dile getiren Dikbaş, Bizim için görevimizi yapmış olmanın verdiği bir sevinç var. O insanların mutlu olduğunu görmek, devlet adına bizi çok mutlu ediyor dedi.
     Öğretmenlerden Emel Pehlivan ise Hasanı daha önce ailesinin kendi imkanlarıyla gönderdiği Çaltıdere Zihinsel Engelliler Eğitim Okulundan tanıdığını ancak burada diğer öğretmen arkadaşıyla birlikte birebir verdikleri eğitimin çok daha etkili olduğunu söyledi.
     Diğer öğretmen Mevlüde Özcan da verdikleri eğitimle Hasanın toplum içinde daha rahat olmasını ve günlük yaşamını kolaylaştıracak beceriler kazanmasını hedeflediklerini belirtti.
     Köydeki okulda hafta içi her gün eğitim alan Hasanın annesi Fatma Solmaz (49) ise bu uygulamanın engelli çocuğu olan aileler için çok büyük bir destek olduğunu ifade ederek, Devletimiz sağ olsun, bizi çok mutlu etti. Gereken her şey yapılıyor. Çocuğum iyi zaman geçiriyor, çok güzel bir eğitim alıyor. Hasan, okulda çok mutlu olduğu için eve geldiğinde çok sakin oluyor. Bu hizmetten her yönüyle çok faydalandık. Devletimiz, öğretmenlerimiz sağ olsun dedi.
     İşçi emeklisi olan 55 yaşındaki baba Mehmet Solmaz da oğluna verilen eğitimden çok memnun olduklarını dile getirerek, İki öğretmenin sadece bizim çocuğumuz için görevlendirilmiş olması bizi çok sevindirdi. Ben bu yaşıma kadar böyle bir hizmet görmedim ifadelerini kullandı.
    
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Tek fert feda olmasın diye... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER