Tek kullanımlık sanma, çöpe atmaya kalkma

Tek kullanımlık sanma, çöpe atmaya kalkma projesi -Osmaniyede, ALESte adaylara dağıtılan malzemeler, sınav sonrası toplanarak, köy okullarında eğitim gören öğrencilere dağıtıldı


OSMANİYE (A.A) - Osmaniyede Tek kullanımlık sanma, çöpe atmaya kalkma projesi kapsamında, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavında (ALES) adaylara dağıtılan malzemeler, sınav sonrası toplanarak, köy okullarında eğitim gören öğrencilere dağıtıldı.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, kırtasiye malzemesi dağıtımında yaptığı açıklamada, ALESte dağıtılan kalem, silgi ve kalemtıraşları, sınav sonrasında topladıklarını ve köy okullarına dağıttıklarını belirtti.
     Demir, kırtasiye malzemelerinin, Kesme Burun, Sarpın Ağazı, Cevdetiye Figen Alhan, Bahçe Köyü ve Karatepe ilköğretim okullarının öğrencilerine dağıtıldığını belirtti.
     Öğrencilerin yüzündeki tebessümü görünce kendisinin de mutlu olduğunu ifade eden Demir, şöyle devam etti:
     Bakanlığımızın Tek kullanımlık sanma, çöpe atmaya kalkma projesi kapsamında, geri dönüşüm kutuları yerleştirdiğimiz Korkut Ata Üniversitesindeki sınavın yapıldığı salonlarda, 975 adet kurşun kalem, 367 adet silgi ve 375 adet kalem tıraş toplandı. Bu malzemeleri köy okullarımızda eğitim gören öğrencilere dağıtıyoruz. Projeye gösterilen ilgi bizleri mutlu etti. Bu tür yardımların öğrenciler açısından büyük önem taşıdığını biliyorum. Öğrencilerimiz unutulmadıklarını ve önemsendiklerini görünce mutlu oluyor.
     Demir, Korkut Ata Üniversitesinde yapılacak sınavlarda, kırtasiye malzemesi toplanması çalışmalarına devam edileceğini belirtti.
    
     Muhabir: Ümit Kahrıman / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Tek kullanımlık sanma, çöpe atmaya kalkma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER