Temel Ürolojik Tümörler kursu açıldı

Temel Ürolojik Tümörler kursu açıldı -PDF Başkanı Prof. Dr. Yörükoğlu: -Günde bir veya iki tane dahi sigara içiyorsanız, kansere yakalanma riskiniz var demektir. Sigara içmeyenlerin kansere yakalanma oranı daha az


ERZURUM (A.A) - Patoloji Dernekleri Federasyonu (PDF) Başkanı Prof. Dr. Kutsal Yörükoğlu, Günde bir veya iki tane dahi sigara içiyorsanız, kansere yakalanma riskiniz var demektir. Sigara içmeyenlerin kansere yakalanma oranı daha az dedi.
     PDF Üropatoloji grubu tarafından, Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonunda Temel Ürolojik Tümörler kursu düzenlendi.
     Kursa katılan Federasyon Başkanı Yörükoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kanser vakalarına sigara içen kişilerde daha sık rastlandığını belirterek, bir süre sigara içtikten sonra bırakanlarda da kanser vakalarına rastlandığına dikkati çekti.
     Kanser türlerinin özellikle sigara içenlerde daha fazla görüldüğünü ifade eden Yörükoğlu, şunları kaydetti:
     Prostat kanseri yaş aralığında farklılık gösterebilir ama mesane için aynı durum söz konusu değil. Sigara içilmesinin yoğunluğuyla mesane kanseri de artıyor. Mesane kanseri için sigara önemli bir risktir. Sigara içmeyi bıraktığınızda dahi mesane kanserine yakalanma riskiniz, normal bir insandan daha yüksektir. Günde bir veya iki tane dahi sigara içiyorsanız, kansere yakalanma riskiniz var demektir. Sigara içmeyenlerin kansere yakalanma oranı daha az. Bunun için biz her fırsatta insanlara, sigaraya başlamaması uyarısında bulunuyoruz.
     Yörükoğlu, tüketilen gıdalarda kullanılan boya maddelerinin de kanser riskini arttırdığını, doğal besin kaynaklarından uzaklaşanlarda da kanser riskinin ortaya çıktığını ifade etti.
     Doğal ürünleri tüketmenin sağlık için büyük önem taşıdığını vurgulayan Yörükoğlu, şöyle devam etti:
     Ne kadar doğallıktan uzaklaşırsak o kadar çok birtakım kanserlere yakalanma riskimiz artar. Aldığımız hazır gıdalardaki katkı maddeleri buna en güzel örnektir. Doğal ürünleri tüketerek yaşamak gerekiyor. Bu ürünlerden uzaklaşmadığımız taktirde kanserden korkmamıza gerek yok. Fakat şunun altını çizerek belirtmek isterim, sigara içiyorsanız risk altındasınız demektir. Sigara kullananlar kansere yakalanmamak için hemen sigarayı bırakmalı.
     Kurs koordinatörü patolog Ali Kurt da çalışma gruplarının düzenlediği kursların hizmette kaliteyi artırdığını ifade ederek, katılımın fazla olmasının kendilerini sevindirdiğini söyledi.
    
     Muhabir: Selami Küçükoğlu / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Temel Ürolojik Tümörler kursu açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER