Tiyatrolu çöp tesisi protestosu

Tiyatrolu çöp tesisi protestosu -Giresunda yapımı süren katı atık bertaraf tesisine karşı çıkan belde sakinleri, tesisi, sahneledikleri tiyatroyla protesto etti


GİRESUN (A.A) - Giresunda yapımı süren katı atık bertaraf tesisine karşı çıkan belde sakinleri, tesisi, sahneledikleri tiyatroyla protesto etti.
     Görele ilçesine bağlı Çavuşlu beldesi sakinleri, tesise Çavuşlu Çöp Olmasın adlı oyunu Hasan Ali Yücel Kültür Merkezinde sahneleyerek tepki gösterdi.
     Tiyatronun bitiminde katılımcılara hitaben bir konuşma yapan Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu, Giresunda katı atık bertaraf tesisiyle ilgili olarak birçok proje çalışmasının çeşitli sebeplerle iptal edildiğini savundu.
     Katı Atık İçme Suyu Birliğinin uzun zamandır modern bir tesisin yapılmasıyla alakalı birçok çalışmaya imza attığını belirten Melikoğlu, Fakat bir çözüm bulunamamıştır. Daha önce tespit edilen Espiye-Armelitteki, Gücedeki, Giresun Organize Sanayi Bölgesindeki taş ocağı yeri, Karaalideki yer, Bulancaktaki taş ocağı alanlarındaki proje çalışmaları çeşitli sebeplerle iptal edilmiş ve en son, tesisin Çavuşluya yapılması planlanmıştır. Söz konusu tesisin Çavuşlu beldesine yapılmasını, birçok rapora ve mahkeme kararına rağmen bu işe devam edilmesini tasvip etmiyoruz. Hukuk eninde sonunda tecelli edecektir diye konuştu.
     Belde sakinlerince sahnelenen tiyatro oyununu Melikoğlunun yanı sıra Çavuşlu Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Çavuşluspor Kulübü Dernek Başkanı Nejdet Gündoğdu, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar izledi.
    
     Muhabir: Kamil Yılmaz / Veysel Kara
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Tiyatrolu çöp tesisi protestosu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER