Trafik eğitimi 10 yaşına kadar verilmelidir

Trafik eğitimi 10 yaşına kadar verilmelidir -Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Derneği Şube Temsilcisi Doç. Dr. Akbulut: 1-10 yaş arasındaki eğitim dışında insanlarda davranış değişimi sağlamak mümkün değil. Bunun için


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Derneği Afyonkarahisar Şube Temsilcisi Doç. Dr. Hüseyin Akbulut, 1-10 yaş arasındaki eğitim dışında insanlarda davranış değişimi sağlamak mümkün değil. Bunun için anne ve baba, çocuğuna trafikte saygı kavramını öğretirse o çocuk hayatı boyunca trafik kurallarına uymayı, saygılı olmayı, en az kendisi kadar diğer yol kullanıcılarının da yolda hakları olduğunu öğrenir dedi.
     Doç. Dr. Akbulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiyede trafik kuralları ve saygı kavramı konusunda eksiklikler olduğunu bildirdi.
     Trafikte saygı kültürünün oluşturulması gerektiğini ifade eden Doç. Dr. Akbulut, şöyle konuştu:
     Bunu oluşturmanın yolu da temelden başlıyor. İnsanlarda üniversite ve sonrasında eğitimlere baktığımızda insanlarda davranış değişikliği olmuyor. Bunun için anne ve baba ile ilkokul öğretmeni arasında geçen süreç çok önemli. Bu sürecin dışındaki insanlara öğretiyorsunuz ama eğitemiyorsunuz. 1-10 yaş arasındaki eğitim dışında insanlarda davranış değişimi sağlamak mümkün değil. Bunun için anne ve baba, çocuğuna trafikte saygı kavramını öğretirse o çocuk hayatı boyunca trafik kurallarına uymayı, saygılı olmayı, en az kendisi kadar diğer yol kullanıcılarının da yolda hakları olduğunu öğrenir.
     Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Derneği Şube temsilcilerinden Doç. Dr. Mahmut Masca da Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Derneği Afyonkarahisar Temsilciliğinin 9 Eylül 2012 de kurulduğunu söyledi.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör / Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Trafik eğitimi 10 yaşına kadar verilmelidir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER