3. Avrupa Serbest Dalış Şampiyonası sona

3. Avrupa Serbest Dalış Şampiyonası sona erdi -Dinamik Apnea final yarışlarında İtalyadan kadınlarda İlaria Bonin, erkeklerde ise Andrea Vitturini altın madalya kazandı -İtalyanın 4 altın, 1 gümüş, 1 bronz madalya ile ülkeler


ANTALYA (A.A) - 3. Avrupa Serbest Dalış Şampiyonası Dinamik Apnea (Tek nefeste su altında en uzun mesafeyi yüzme) final yarışlarında İtalyadan kadınlarda İlaria Bonin, erkeklerde ise Andrea Vitturini altın madalya kazandı.
     Dünya Sualtı Konfederasyonu (CMAS) ve Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) tarafından düzenlenen, Kundu Titanik Otel Olimpik havuzunda yapılan 3. Avrupa Serbest Dalış Şampiyonası, Dinamik Apnea müsabakasının finali ile sona erdi.
     Kadınlar ve erkekler kategorisinde ilk 8 sırayı alan sporcuların katıldığı Dinamik Apnea finallerinde kadınlarda İtalyan İlaria Bonin 215,59 metre ile birinci oldu. İkinciliği Hırvatistan ve Rusya takımlarından 3 kadın sporcu 200 metrelik dereceleri ile paylaştı. Bu dalda bronz madalya ise verilmedi.
     Erkeklerde ilk üç sırayı İtalyan sporcular elde etti. Andrea Vitturini 232,03 metre birinci, Michale Fucarino 227,97 metre ile ikinci, Aldo Stradiotti 224,93 metre ile üçüncü oldu.
     Müsabakaların ardından yapılan törenle dereceye girenlere madalyaları verildi. Şampiyonada Türkiye bir gümüş, bir bronz madalya kazandı. İtalya 4 altın, 1 gümüş, 1 bronz madalya ile ülkeler sıralamasında birinci oldu. Avusturya bir altın, bir bronz, Fransa ve Sırbistan birer altın, Rusya ve İspanya birer gümüş madalya elde etti.
     Türkiyeden 6 erkek, 6 kadın olmak üzere toplam 12 sporcunun katıldığı Avrupa Şampiyonasında Fransa, İspanya, Rusya, Avusturya, Hırvatistan ve İtalyadan toplam 40 sporcu mücadele etti.
    
     Muhabir: Sefa Karacan
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 3. Avrupa Serbest Dalış Şampiyonası sona Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER