Trafikte Bir Gün projesi

Trafikte Bir Gün projesi -Proje kapsamında ortaokul öğrencilerine trafik kuralları hakkında akülü arabalarla teorik ve uygulamalı bir günlük eğitim verildi (Fotoğraflı - Görüntülü)


ADANA (A.A) - Adanada, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve Ulaştırma Şube Müdürlüğünün organize ettiği Trafikte Bir GÜn projesi kapsamında, ortaokul öğrencilerine trafik kuralları hakkında akülü arabalarla teorik ve uygulamalı bir günlük eğitim verildi.
     Trafik Şube Müdürlüğünde düzenlenen eğitime katılan Sarıçam Arif Nihat Asya Ortaokulu öğrencileri, trafik polislerinden trafik kuralları hakkında bilgi aldı.
     Eğitime katılan ortaokul öğrencisi Okan Baydemir, trafik kurallarının hem sürücüler için hem de yayalar için çok önemli olduğunu belirterek, Bu yüzden trafik kurallarını ihlal etmeyelim. Bir levha deyip geçmeyelim, tüm levhalara dikkatlice bakalım diye konuştu.
     Beyza Nur da aldıkları eğitimde araç süren kişilerin dikkatinin dağınık olmaması gerektiğini öğrendiklerini dile getirerek, Motosiklet kullananların kask takmaları, otomobil kullananların ise emniyet kemerlerini bağlamaları gerektiğini öğrendik. Polis ablalarıma ve abilerime bize bu eğitimi verdikleri için teşekkür ederim dedi.
     Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise öğrencilere erken yaşlarda trafik kurallarına uyma konusunda eğitim verilmesiyle, ilerleyen yıllarda toplumun trafik kuralları hakkındaki olumsuz davranışlarının da azalmasının hedeflendiği bildirildi.
     Proje kapsamındaki eğitimlerin ise her hafta Çarşamba günü farklı okul öğrencileriyle sürdürüleceği kaydedildi.
    
     Muhabir: İbrahim Erikan
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Trafikte Bir Gün projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER