Trafikte Yaşayalım, Yaşatalım projesi

Trafikte Yaşayalım, Yaşatalım projesi -Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü tarafından uygulamaya geçirilen proje kapsamında, trafikte hayat kurtaracak 10 temel kuralın alışkanlığa dönüştürülmesi amaçlanıyor


ŞANLIURFA (A.A) - İl Emniyet Müdürlüğünce uygulamaya geçirilen Trafikte Yaşayalım, Yaşatalım projesi kapsamında, trafikte hayat kurtaracak 10 temel kuralın alışkanlığa dönüştürülmesi amaçlanıyor.
     Şanlıurfa Valiliği koordinasyonunda İl Emniyet Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Trafikte Yaşayalım, Yaşatalım projesi, Polisevinde düzenlenen toplantıyla basına tanıtıldı.
     Toplum Destekli Polislik Şube Müdür Yardımcısı Başkomiser Enver Başar, projenin 1 Ekimde hayata geçirildiğini, 9 ay süresince kent merkezi ve ilçelerde uygulanılmasının planlandığını belirtti.
     Toplumsal bir seferberlik oluşturma ekseninde trafik sorunun çözümüne odaklanmayı amaçladıklarını ifade eden Başar, şunları kaydetti:
     Hedefimiz de bu 9 aylık süreçte trafikte hayat kurtaracak olan, emniyet kemeri takılması, alkollü araç kullanılmaması, hatalı sollama yapılmamış, aşırı hız yapılmaması, takip mesafesinin korunması, kırmızı ışıkta durulması, kavşaktan kontrollü geçilmesi, araçta cep telefonu kullanılmaması, ters yöne girilmemesi ve motosiklette kask kullanımı 10 temel kuralın alışkanlığa dönüşmesi sürecini başlatmak.
    
     -Ücretsiz kask dağıtılacak
    
     Şanlıurfada kayıtlara göre 65 binin üzerinde motosiklet ve 50 bin civarında da araç olduğunu belirten Başar, Ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarının ülke genelindeki istatistiği motosiklet kazalarına oranı yüzde 16. Ama bu oran Şanlıurfada yüzde 48. Yani ölümlü ve yaralamalı her 2 kazadan biri motosiklet kazası. Bu yüzden ilk 3 aylık gündemimize bunu aldık dedi.
     Proje dahilinde motosiklette kask kullanılması ve kurallara uyulması için çeşitli çalışmalarının olacağını aktaran Başar, bu kapsamda ücretsiz kask ve bilgilendirici broşür dağıtacaklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın / Rauf Maltaş
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Trafikte Yaşayalım, Yaşatalım projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER