Türk Ceza Adalet Sisteminin Etkinliğinin Geliştirilmesi

Türk Ceza Adalet Sisteminin Etkinliğinin Geliştirilmesi Projesi -Avrupadan 16 kişilik heyet, proje kapsamında Malatyada 3 gün incelemelerde bulunacak


MALATYA (A.A) - Türk Ceza Adalet Sisteminin Etkinliğinin Geliştirilmesi Projesi kapsamında Avrupadan 16 kişilik heyet, Malatyada 3 gün incelemelerde bulunacak.
     Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje kapsamında Türkiyede 3 pilot adliyede yapılan incelemelerin sonuncusunun Malatya Adliyesinde gerçekleştirileceğini söyledi.
     Projenin, Adalet Bakanlığı, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, Barolar Birliği ve Adli Tıp Kurumu tarafından desteklendiğini dile getiren Sayın, heyetin incelemelerine ilişkin şu bilgileri verdi:
     Heyet önce Malatya Adliyesinde bir duruşma izleyecek. Burada hakim ve savcılarla görüşecek olan heyet, iddianameleri de inceleyerek Malatya Barosunu ziyaret edecek. Malatya Adli Tıp Grup Başkanlığında da incelemeler yapacak olan heyet, daha sonra kendilerinin belirlediği bir polis merkezini gezecek. Heyette hukukçular, adli tıp uzmanları, polisler bulunuyor. 26-29 Kasım tarihleri arasında Malatyada yapılacak olan program, projenin pilot adliyelerinden olan İzmir ve Ankarada gerçekleştirildi. Son olarak Malatyada yapılacak olan incelemeler, heyet tarafından raporlaştırılacak.
    
     Muhabir: Ensar Özdemir
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Türk Ceza Adalet Sisteminin Etkinliğinin Geliştirilmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER