Türkiyede Havalimanı İşletmeciliği konulu konferans

Türkiyede Havalimanı İşletmeciliği konulu konferans -DHMİ Genel Müdürü Birdal: Engellilerle ilgili çalışmalarımız var. Engellilerin uçak indiğinde araçlarına ulaşmaları veya araçlarından uçağa kadar kesintisiz, konforlu bir hizmet a


ERZİNCAN (A.A) - Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, engellilerin uçağa biniş ve inişlerinde kesintisiz ve konforlu hizmet alabilmesi için birçok düzenleme yaptıklarını söyledi.
     Erzincan Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu hazırlık ve birinci sınıf öğrencilerine Türkiyede Havalimanı İşletmeciliği konulu konferans veren Birdal, katılımcılara DHMİnin çalışmalarını aktardı.
     Atatürk Havalimanının yolcu sayısındaki artışa değinen Birdal, Atatürk Havalimanı, yıllık 25 milyon ve üzerine hizmet veren havalimanları arasında Avrupada ve dünyada yüzde 21lik artışla, yolcu artış oranı açısından birinci olmuştur. Geçen hafta Montrealde yapılan törende birincilik ödülümüzü aldık dedi.
     Havacılık alanında yapılan yatırımlar hakkında da bilgi veren Birdal, Son 10 yıllık zamanda hava limanlarımız için 2 milyar dolarlık yatırım yaptık. 22 terminal binası, 46 PAT (pist, apron, taksi yolu) sahası yaptık. Mevcut havalimanlarımızın altyapısının yenilenmesi ve geliştirilmesi, pistlerinin uzatılması ve genişletilmesiyle ilgili çalışmalar da devam etmekte diye konuştu.
     Engellilere yönelik çalışmalar yaptıklarını belirten Birdal, Engellilerin, uçak indiğinde araçlarına ulaşmaları veya araçlarından uçağa kadar kesintisiz, konforlu hizmet alabilmesi için birçok düzenleme yapıyoruz ifadesini kullandı.
     Birdal, şunları söyledi:
     Erzincan Havalimanı, Engelsiz Havalimanı unvanını aldığımız ilk havalimanımızdır. Daha sonra Kocaeli, Çanakkale ve Dalamanda aldık. Tüm havalimanlarımızın bu çalışmalarını yüzde 90 oranında bitirdik ama burada sayılanlara Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü belge verdi, diğerlerinin de belgelendirilmesini bekliyoruz.
    
     Muhabir: Barış Yalçınkaya / Merve Topuz
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Türkiyede Havalimanı İşletmeciliği konulu konferans Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER