Uluslararası ESN Nematoloji Sempozyumu Adanada yapılıyor

Uluslararası ESN Nematoloji Sempozyumu Adanada yapılıyor


ADANA (A.A) - 31. Uluslararası ESN Nematoloji Sempozyumunun Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ziraat Fakültesinin ev sahipliğinde gerçekleştirildiği bildirildi.
     ÇÜden yapılan yazılı açıklamaya göre, iki yılda bir farklı üye ülkeler tarafından düzenlenen sempozyum, Adana Hilton-SA otelinde bugün başladı. Nematoloji alanında son yıllarda yapılan çalışmaların ve gelişmelerin tartışılacağı sempozyumun açılışına, ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ve yetkililer ile dünyanın farklı ülkelerinden gelen nematolojistler katıldı.
     Sempozyumun açılışında, sempozyum başkanı Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölüm Başkanı Prof. Dr. Halili Elekcioğlu, Avrupa Nematoloji Derneği Başkanı Maurice Moens ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitki Sağlığı Daire Başkanı Dr. Birol Akbaş konuşma yaptı.
     ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Uluslararası Nematoloji Sempozyumunun Çukurova Üniversitesinde yapılmasından dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek, şunları kaydetti:
     Ziraat Fakültemiz 1973 yılında kurulan Çukurova Üniversitesinin en önemli fakültelerinden birisidir. Bu yüzden ülkemiz dışında dünya tarımsal araştırmacılarına da katkılar sağlayan Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesinin ev sahipliğinde yapılan bu sempozyum, bizlere gurur vermiştir. ÇÜ olarak 50 bini aşkın öğrenci ve güçlü akademik kadrosuyla, her geçen gün büyümeye ve kendimizi geliştirmeye devam ediyoruz. Böylesine önemli uluslararası bir kongrenin üniversitemizde yapılmasını bu yüzden çok önemsiyoruz.
     Konuşmaların ardından sempozyuma İrlandadan katılan Prof. Dr. Ann Burnell Anyhddrobiosis alanında geleceğe yönelik araştırmalar konulu sunum yaptı.
     23-27 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan 31. Uluslararası ESN Nematoloji Sempozyumuna 40ın üzerinde farklı ülkeden 250 araştırmacı katılıyor. Dört gün sürecek olan sempozyumda, nematoloji alanında yapılan çalışmalar paylaşılarak araştırmacılar arasında ki işbirliğinin geliştirilmesi sağlanacak.
    
     Muhabir: Volkan Kaşık
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Uluslararası ESN Nematoloji Sempozyumu Adanada yapılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER