Uluslararası Festivaller Birliği toplantısı Gaziantepte yapıldı

Uluslararası Festivaller Birliği toplantısı Gaziantepte yapıldı


GAZİANTEP (A.A) - Uluslararası Festivaller Birliğinin, 2012 yılı dönem toplantısı Gaziantepte yapıldı.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Uluslararası Festivaller Birliği Dönem Başkanı ve Pendik Belediye Başkan Yardımcısı Atilla İpek toplantıda, Türkiyede her yıl yüzlerce festivalin düzenlendiğini belirtti.
     Uluslararası festivallerin, son dönemde hızla arttığına dikkati çeken ipek, şunları kaydetti:
     Bu festivallere, dünyanın çeşitli ülkelerinden halk dansları ekipleri, müzisyenler, yerel sanatçılar misafir ediliyor. Özellikle yerel yönetimlerin hizmet anlayışlarındaki değişim ve kent kalkınmasında kültür endüstrilerine verilen önemin artmasıyla, uluslararası festivallerimizin sayısını artırmakta. Birlik, özellikle milli kültür ve yerel kültürlerin paylaşılmasında ve anlaşılmasında en etkili folklorik ögeler arasında yer alan halk danslarını temel alan festivalleri bir platformda buluşturmayı hedefleyen sivil bir oluşumdur.
     Festivallerin sivil inisiyatifler tarafından sahiplenilmesi gerektiğini vurgulayan İpek, sanatın bütün yönleriyle temsil edildiği festivallere ihtiyaç olduğunu belirtti.
     Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sema Marangoz da toplantıda, Gaziantepteki kentsel değişimi, dönüşümü ve kültürel etkinlikleri anlattı.
     Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin de üye olduğu birliğin toplantısının kentte yapılmasından mutluluk duyduklarını ifade eden Marangoz, Festivallerin, bilgi ve deneyimlerinin paylaşılması, önümüzdeki yıl yapılacak organizasyonlarda iş birliği fırsatlarının oluşturulması açısından oldukça önemli. Bu toplantı misafirlerimize ilimizi tanıtmak için önemli bir fırsat oldu değerlendirmesinde bulundu.
     7. Uluslararası Antepfıstığı Kültür ve Sanat Festivalinin görüntülerinin katılımcılarla paylaşıldığı toplantıda, önümüzdeki yıl yapılacak festivallerin tarihleri de belirlendi.
     İstanbuldan Pendik, Üsküdar, Büyükçekmece, Küçükçekmece, İzmir-Karşıyaka, Tekirdağ, Arhavi, Taşköprü, Keşan, Gelibolu, Yalova, Antakya, Giresun, KKTCden Lefkoşa ve İskele Belediyeleri festivallerinin temsil edildiği toplantıya ayrıca birlik üyesi CIOFF Türkiye ve Anadolu El Sanatları Derneği temsilcileri de katıldı.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Uluslararası Festivaller Birliği toplantısı Gaziantepte... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER