Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları

Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları -AAnın basın sponsorluğunda bu yıl 6ncısı düzenlenecek etkinlik, yarın başlayacak


ŞANLIURFA (A.A) - Anadolu Ajansının (AA) basın sponsorluğunda bu yıl 6ncısı düzenlenecek Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları, yarın başlayacak.
     Kent merkezindeki Sarayönü Caddesinden, yaklaşık 1,5 kilometre mesafedeki, Balıklıgöl Yerleşkesine kadar devam edecek İyiliğin Kalbine Yürüyüşle başlayacak Buluşmalar kapsamında, Balıklıgöl girişinde Türkiyenin Somali ve Arakan gibi bölgelere yaptığı yardımları anlatan ve AA foto muhabirlerince çekilen fotoğraflardan oluşan Türkiyenin Merhamet Eli fotoğraf sergisi açılacak.
     Daha sonra açılış konuşmalarının yapılacağı etkinlikte, sivil toplum kuruluşlarının uygulamış oldukları başarılı projelere ve örnek davranışlarıyla sosyal yardım alanına destek veren kurum, kuruluş ve şahıslara İyilik Ödülleri verilecek. İlk günkü program, Hatay Medeniyetler Korosu tarafından verilecek konserle sona erecek.
     Buluşmaların ikinci günü ise sabah saatlerinde binlerce kişi için hazırlanacak yöresel Tirit ziyafetiyle başlayacak.
     Daha sonra Gazezoğlu Kültür Merkezinde, Medeniyetler Belgeseli ve Sergisiyle, Batıya Doğru Akan Nehir belgeselinin katılımcıların beğenisine sunulacağı etkinlik, Prof. Dr. Bekir Karlığa başkanlığında Hz. İbrahimin Aydınlığında Medeniyetler Beşiği Urfa paneliyle devam edecek.
     Dergah Camisinin avlusunda Urfadan Yansımalar fotoğraf sergisinin ardından Şanlıurfa Tanıtım Merkezinin açılışı da aynı yerde gerçekleştirilecek.
     AAnın 5 dildeki haber yayınıyla duyuracağı Buluşmalar, Toplu Sünnet Şöleni ve Şanlıurfalılar Misafirleri Evlerinde Ağırlıyor programıyla sona erecek.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER