Uluslararası Katılımlı Kazısız Teknolojiler Konferansı

Uluslararası Katılımlı Kazısız Teknolojiler Konferansı - Vali Güvenç: GAP Eylem Planındaki hedeflerimize ulaştığımızda Şanlıurfa, daha büyük bir popülasyona hitap eden şehir olacak


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, GAP Eylem Planınındaki hedeflere ulaşıldığında Şanlıurfanın daha büyük bir popülasyona hitap eden şehir haline geleceğini söyledi.
     GAP İdaresi Başkanlığı ile Altyapı ve Kazısız Teknolojiler Derneği (AKATED) tarafından, altyapı projelerindeki teknolojik gelişmelerin ve dünyadaki güncel uygulamaların ele alındığı Uluslararası Katılımlı Kazısız Teknolojiler toplantısı, DSİ Konferans Salonunda yapıldı.
     Toplantıda konuşan Vali Güvenç, kazısız alt yapı çalışmalarının yeni bir teknoloji olduğuna işaret etti.
     Söz konusu toplantının Şanlıurfada düzenlenmesinin yerinde bir karar olduğunu ifade eden Güvenç, şunları kaydetti:
     Böyle bir konferans için Türkiyede en ideal yer Urfadır. Önümüzdeki dönemde GAP Eylem Planındaki hedeflerimize ulaştığımızda Şanlıurfa daha büyük bir popülasyona hitap eden bir şehir olacak. Yani Urfa arazilerin sulanmasıyla nüfus olarak çok gelişip büyüyecek bir metropoldur.
     Türkiyede sulanabilir arazisinin yüzde 20 sinin GAP Bölgesinde yer aldığını hatırlatan Güvenç, bölgede uygulanan sulamanın sisteminin, kapalı sulamaya çevrilmesi için söz konusu teknolojiye ihtiyacı olduğunu dile getirdi.
     Konferansa, Uluslararası Kazısız Teknolojiler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Samuel Ariaratnam, AKATED Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Torun, GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil ve Mardin Valisi Turhan Ayvaz ile yurt içi ve yurt dışından akademisyenler katıldı.
    
     Muhabir: Yasin Dikme
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Uluslararası Katılımlı Kazısız Teknolojiler Konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER