Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi

Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Desteği


GAZİANTEP (A.A) - Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Desteği (URGE) kapsamında Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) tarafından bulgur, mercimek ve un sektörleri için hazırlanan İhtiyaç Analizi Raporlarının Ekonomi Bakanlığı tarafından onaylandığı bildirildi.
     Türkiye Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı ve Güneydoğu Anadolu Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Şahin Batallı, yaptığı yazılı açıklamada, bu projeler kapsamında artık somut adımlar atabilmek imkanına kavuştuklarını belirtti.
     Hazırlanan ihtiyaç analizleri neticesinde firmalara gerekli eğitim ve danışmanlık desteği verileceğini, yurt dışı pazarlama faaliyetleri gerçekleştirileceğini ve ticari alım heyeti organizasyonları yapılacağını aktaran Batallı, şunları kaydetti:
     Bulgur ve mercimek sektörleriyle un sektörü için hazırlanan bu projelere dahil olan firmalarımızın, birliğimiz önderliğinde yapılacak olan ihracata yönelik ortak eylem ve faaliyetleri desteklenecek. Böylece geleneksel imalat kolu olan bu sektörlerimizdeki firmalarımız küresel rekabette daha da güçlenecektir. Proje tamamlandığında, firmalarımızın ihracat işlemlerinde tüm aşamaları profesyonelce yapabilir seviyeye ulaşmış ve ihracat rakamlarının artmış olmasını bekliyoruz. Tebliğ gereği 3 yıl desteklenecek firmalarımızın projeden azami ölçüde fayda sağlayacaklarını umut ediyoruz.
     Projenin firmalarımıza birlikte rekabet etmek konusunda ortak hareket alışkanlığı ve kabiliyeti kazandıracağına inancımız tamdır. Gaziantep, tarihten gelen ticaret kültünü, hammadde kaynaklarına ve uluslararası pazarlara erişim noktasındaki potansiyelini daha iyi değerlendirerek, 2023 Ulusal İhracat Stratejisi kapsamında belirlenen 500 milyar dolarlık ihracat hedefine gerekli katkıyı yapacaktır.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER