Umut, çocuklarını kaybeden annelerin umudu oldu

Umut, çocuklarını kaybeden annelerin umudu oldu -Rusyada bir sosyal paylaşım sitesinde açılan Umut ve Gülsüm anneden haberler adlı grup adına St. Petersburgdan Umutu ziyarete gelen bir Türk esnaf, kendilerine ulaşan ve İs


ANTALYA (A.A) - Rusyada bir sosyal paylaşım sitesinde açılan Umut ve Gülsüm anneden haberler adlı grup adına St. Petersburgdan Umutu ziyarete gelen bir Türk esnaf, kendilerine ulaşan ve İsrailde yaşayan bir ailenin, Umutun 6 yıl önce kaybolan çocukları olduğunu iddia ettiğini bildirdi.
     Rusyanın St. Petersburg kentinde esnaflık yapan Akın Dal, Antalyada 2008 yılında bir otobüsün çarpması sonucu komaya giren ve üzerinden kimlik çıkmayan Umut isimli gencin bakımını 4 yıldır gönüllü olarak üstlenen Gülsüm Kabadayıyı ziyaret etti.
     Dal, ziyarette yanında getirdiği St. Petersburg resimlerini Umuta göstererek, tepkisini ölçtü. Bir sosyal paylaşım sitesinde Umut ve Gülsüm anneden haberler başlıklı Rusça sayfa açtıklarını belirten Dal, bu sayfaya 500den fazla Rusun üye olduğunu, üye sayısının her geçen gün arttığını vurguladı. Sayfaya üyelerden her gün onlarca teşekkür ve minnet duygularının yer aldığı mesajlar aldıklarını kaydeden Dal, Rus vatandaşlarının isteği üzerine grup adına Gülsüm Annenin elini öpmek için geldiğini söyledi.
    
     -İsrailde yaşayan Rus ailenin iddiası-
    
     Dal, grup aracılığıyla kendilerine ulaşan bir ailenin Umutun kendi çocukları olduğunu iddia ettiğini anlattı. Ailenin İsrailde yaşadığını ve Rus olduğunu bildiren Dal, ailenin Umutun 6 yıl önce kaybolan İvan Gença isimli oğulları olduğunu söylediklerini dile getirdi. Dal, ailenin İvan Gençanın fotoğrafını kendilerine e-posta ile attıklarını ve kaybolan çocuğun resmini Umuta gösterdiklerini belirterek, bu olayla ilgili gelişmeleri ilerleyen zamanda paylaşılacağını işaret etti.
     Dal, Antalyada kamp yapan Zenit takımındaki futbolcuların da Gülsüm Anneyi ziyaret etmek istediğini, ancak antrenman ve maç temposundan zaman bulamadıklarını kaydetti.
    
     -Umutun düğününü de burada yapacağız-
    
     Umuta 4 yıldır annelik yapan Gülsüm Kabadayı ise her gün çok sayıda Rus vatandaşından teşekkür telefonu ve mesajı aldığını söyledi. Umut için daha önce 5 Rus anne adayının çıktığını hatırlatan Kabadayı, şimdi de İsrailde yaşayan bir ailenin Umutun kaybolan çocukları olduğunu söylediğini belirtti. Kabadayı, Umut, herkese umut oldu. Herkes evladını kaybetmiş, ama bulamıyor. Umut, çocuğu kaybolan annelerin umudunu yeşertti. Oluşan bu duyarlılık sayesinde o annelerin çocuklarının da bulunacağına inanıyorum dedi.
     Kabadayı, Umut iyileşecek, yaşıtları gibi bir hayat kuracak, hatta Umutun düğününü de burada yapacağız. Onu çok güzel günler bekliyor diye konuştu.
    
     -İnsanlık adına çok büyük bir ders-
    
     Öte yandan Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Akaydın da Gülsüm Kabadayıyı ziyaret etti. Akaydın, sağlık adına üzücü, insanlık adına içinde sevgi ve umut bulunan bir tabloyla karşı karşıya olduklarına dikkati çekti.
     Gülsüm Anneyi tebrik eden Akaydın, şöyle konuştu:
     Rusyanın, Antalyanın turizm ekonomisinde büyük ağırlığı var. Rusyadan 3 milyona yakın turist ağırlıyoruz. Belediye olarak Rusya ile çok yakın ilişkilerimiz var. Başta politikacıların yaptıkları olmak üzere hiçbir faaliyet iki toplum arasındaki kardeşlik ve dostluğu bu kadar destekleyemez. Bütün insanlık adına da çok büyük bir ders. Burada birbirleriyle kavga eden, birbirlerine zalimlik yapan, terör uygulayan insanlara çok önemli bir mesaj var.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin
     yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Umut, çocuklarını kaybeden annelerin umudu oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER