Üniversiteler çözüm sürecinin parçası olmalı

Üniversiteler çözüm sürecinin parçası olmalı -YÖK Başkanı Prof. Dr. Çetinsaya: -"(Çözüm süreci) Başta öğretim üyesi ve öğrenci ilişkileri, kampüs içindeki ilişkiler olmak üzere bu olumlu hava bizim de kampüsümüzde yaşanabilir


İZMİR (A.A) - Halil Şahin - Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, çözüm sürecinin üniversitelere de katkısının olabileceğini belirterek, Başta öğretim üyesi ve öğrenci ilişkileri, kampüs içindeki ilişkiler olmak üzere bu olumlu hava bizim de kampüsümüzde yaşanabilir" dedi.
     Çetinsaya, İzmirde katıldığı toplantının ardından AA muhabirinin sorularını cevapladı. Üniversitelerin, çözüm sürecine katkı sağlayabileceğini ifade eden Çetinsaya, bunun bir şablon şeklinde zorunlulukla gerçekleştirilemeyeceğini, gönüllülük esasına dayanan, her üniversitenin bulunduğu ilin ve bölgenin şartlarına göre yapılabileceğini söyledi.
     Her üniversitenin sürece kendi şartlarına göre, bir damla ya da bir göl oluşturacak kadar katkı sağlayabileceğini kaydeden Prof. Dr. Çetinsaya, "Asıl olan üniversitelerin bu sürece katkı sağlamasıdır hem de pozitif katkı sağlamasıdır. Çünkü üniversiteler toplumun öncü kurumlarıdır, topluma yön vermesi gereken kurumlardır. Türkiyenin böylesi önemli bir dönüşüm döneminde üniversitelerin de çözüm sürecinin bir parçası olmaları, ellerini taşın altına koyması gerekir. Bu hem bizim üniversite camiasının, aydın olarak, entelektüel olarak görevidir ama aynı zamanda üniversitelerin topluma hizmet görevinin de bir gereğidir" diye konuştu.
     Gökhan Çetinsaya, kampüslerin bu sürecin bir parçası haline getirilebileceğine işaret ederek, kesinlikle toplumun gerisinde kalınmaması gerektiğini kaydetti.
    
     -"Gerginlikler sona erebilir"-
    
     Sürecin üniversitelere de katkısı olabileceğine dikkati çeken Çetinsaya, şunları söyledi:
     "Hem eylemlerimiz ve söylemlerimizle bu sürecin Türkiyede pozitif yürümesi için katkı sağlayabiliriz. Başta öğretim üyesi ve öğrenci ilişkileri, kampüs içindeki ilişkiler olmak üzere bu olumlu hava bizim de kampüsümüzde yaşanabilir. Gerginlikler sona erebilir. Başta disiplin yönetmelikleri olmak üzere her manada serbestlik, genişlik, özgürlük ortamı sağlanabilir."
    
     -YDS soruları için inceleme-
    
     Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, 7 Nisanda ilk kez uygulanan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Belirleme Sınavındaki (YDS) soruların zor olduğuna dair şikayetlere de değindi.
     Özellikle sosyal medyada yapılan şikayetlerin kendilerine de iletildiğini kaydeden YÖK Başkanı Çetinsaya, "Uzmanlarımıza şu anda inceletiyoruz soruları. Akademisyen adayları, yüksek lisans adayları da bu sınavlara girdikleri için sınavların kalitesi, derecesi, zorluğu önemli. Bir çalışma grubu kurduk, bu soruları inceletiyoruz. Tüm muhataplarımızla konuyu görüşeceğiz" şeklinde konuştu.
    
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Üniversiteler çözüm sürecinin parçası olmalı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER