Üretici ve Tüketici Açısından Gıda Güvenliği

Üretici ve Tüketici Açısından Gıda Güvenliği ve Helal Gıdanın Yeri ve Önemi


ANTALYA (A.A) - Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından, Üretici ve Tüketici Açısından Gıda Güvenliği ve Helal Gıdanın Yeri ve Önemi semineri düzenlendi.
     Antalya Expo Centerda düzenlenen seminerde konuşan TSE Baş Tetkik Görevlisi Dilek Gürsoy, Türkiye ve dünyada doğrudan insan sağlığını etkilemesi nedeniyle gıda sektörünün, kalite ve ürün güvenliğinin en fazla arandığı sektörlerin başında geldiğini söyledi.
     Dünyada gıda güvenliğine çok önem verildiğini vurgulayan Gürsoy, gelişmiş ülkelerde gıda endüstrisi üzerinde güçlü bir tüketici baskısı olduğunu ifade etti. Gıda güvenliği yönetim sisteminin uygulanmasıyla tüketici sağlığının garanti altına alındığını anlatan Gürsoy, Ulusal ve uluslararası pazarda rekabet edebilme şartlarının giderek ağırlaşması, ürünlerin yüksek kalitede ve güvenli olarak üretilme gerekliliği dolayısıyla gıda güvenliği yönetim sisteminin kurulması ve yaygınlaştırılmasını zorunlu kılmaktadır dedi.
     TSEden Özhan Gündüz ise helal belgelendirmenin TSEnin teşkilat yapısı içinde ürün belgelendirme konusu içerisinde yürütüldüğünü bildirdi. Helal gıda ile ilgili paneller düzenlediklerini ve eğitim verdiklerini kaydeden Gündüz, TSEde 190 helal gıda inceleme uzmanının görev yaptığını söyledi.
     İslam İşbirliği Teşkilatında yer alan gıda hazırlık kurumunun 39 katılımcı ülke ile helal gıdayla ilgili teknik komite toplantısı gerçekleştirdiğini belirten Gündüz, Bu toplantıdan ortaya çıkan helal gıda ile ilgili 3 temel standart, TSE tarafından kabul edildi. Enstitü olarak 75 milyon Türk vatandaşa, 200 milyon Türk dünyası ve 1.8 milyar İslam coğrafyasına helal belgelendirme konusunda TSE hizmet vermeye hazırdır diye konuştu.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Üretici ve Tüketici Açısından Gıda Güvenliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER