Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kursu başladı

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kursu başladı


KASTAMONU (A.A) - Kastamonuda Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kursunun başladığı bildirildi.
     Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansından (KUZKA) yapılan yazılı açıklamada, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Kastamonu Hizmet Merkezi Müdürlüğü ile işbirliği yaparak düzenledikleri Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kursunun başladığı belirtildi.
     Açıklamada, toplam 60 genç girişimciye eğitim verilecek olan kursun ilk grubunun Kastamonu Üniversitesi, Turizm Meslek Yüksek Okulunda eğitime başladığı vurgulanarak, şunlar kaydedildi:
     Kursiyerlere, iş fikirleri geliştirme ve yaratıcılık egzersizleri, pazar araştırma, pazarlama, üretim ve yönetim planı, finansal plan ile iş planı yazılması ve sunulması konularında bilgiler verilecektir. Girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmayı amaçlayan kursta, kursiyerler toplam 70 saat eğitim alacaklar. İlk grup kursiyerlerin eğitimi 9 Nisan 2013te, 2. grup kursiyerlerin eğitiminin de 28 Nisan 2013te tamamlanması planlanmaktadır. Eğitim sonunda katılım belgesi almaya hak kazanacak girişimci adayları, KOSGEB Yeni Girişimci Desteği Programı kapsamında destek alma imkanına sahip olacaklardır.
    
     Muhabir: Yusuf Çelik
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kursu başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER