Uyuz Hamamından Güzellik Suyuna...

Uyuz Hamamından Güzellik Suyuna... -Şifalı sularıyla tanınan Sındırgıda bir dönem Uyuz Hamamı olarak nitelendirilen eski tesisin yerine belediye tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle yaptırılan 78


BALIKESİR (A.A) - Necip Karatuna - Şifalı sularıyla tanınan Sındırgıda bir dönem Uyuz Hamamı olarak nitelendirilen eski tesisin yerine, belediye tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle yaptırılan 78 yatakişletme, cilt hastalığı bulunanlardan ilgi görüyor.
     AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Sındırgıya bağlı Ilıcalı (Emendere) köyünde bulunan şifalı su, özellikle cilt rahatsızlığı bulunanlara şifa oluyor. Geçmiş yıllarda derme çatma baraka ve birkaç kabinden oluşan, bölge halkı tarafından Uyuz Hamamı olarak adlandırılan ilkel tesisin yerinde bugün 78 yatak kapasiteli nitelikli bir otel bulunuyor.
     İlçeye 6 kilometre uzaklıkta, çam ağaçlarının arasında yer alan otelde yaz-kış değişmeyen 32 derece sıcaklıkta kaynak suyu kullanılıyor. Güzellik Suyu olarak bilinen suyun çıktığı bölgedeki 78 yataklı otel, Sındırgı Belediyesi tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle 2008 yılında yapıldı.
     Tesis Müdürü Ayhan Karaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hedef kitlelerinin cilt rahatsızlığı bulunanlar olduğunu söyledi. Karaca, yaz aylarında tam kapasite çalıştıklarını, kış aylarında temponun biraz düştüğünü anlatarak, şunları kaydetti:
     Tatil için düzenlenen turlarla gelenler var. Bizim asıl hedefimiz tesisimizi sağlık turizmine kazandırabilmek. Bu anlamda tanıtımlarını yapıyoruz. Son olarak bir paylaşım sitesine reklam verdik. Arama kısmına sedef yazıldığı zaman tesisimizin tanıtımı görülecek. Çevremizdeki il ve ilçelerden cilt rahatsızlığı olanlar düzenli olarak geliyor. Bazıları tamamen iyileşip gidiyor. Sedef rahatsızlığının tedavisi için gelenler 1-2 yıl rahatladıklarını söylüyor. Kronikleşmemiş sedefi olanlar 20-30 günlük tek seansta iyileşebiliyorlar, ağır vakalar ise her yıl gelip 20-30 gün kalıyorlar.
     Tesise gelenlerin yaralarının iyileştiğine tanık olduklarını vurgulayan Karaca, Bize dua ediyorlar. Tesisimize gelen Bursada bir fabrikada üst düzey yönetici var. Suyun kendisine çok iyi geldiğini, rahatlattığını söylüyor, talep ediyor, bidonlarla gönderiyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, suyun potansiyelini görmese bu işe girişmezdi dedi.
     İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce bastırılan tanıtım broşüründe kaynak suyu ile ilgili, Gut hastalarına, böbrek taşlarına, cilt ve mide hastalıklarına özellikle sedef, mantar, yara, uyuz ve egzamaya iyi gelmesiyle ün yapmıştır. Ayrıca su, dejenaratif eklem hastalıkları, inflamatuar romatizmal hastalıkları, yumuşak doku romatizmaları ile lokomotor sistemin travmatik lezyonları ve nevraljileri tedavi edici özelliğe sahiptir bilgileri veriliyor.
    
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Uyuz Hamamından Güzellik Suyuna... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER