Valiliklerde AB işleri için kapasite oluşturulması

Valiliklerde AB işleri için kapasite oluşturulması projesi


BARTIN (A.A) - Valiliklerde AB işleri için kapasite oluşturulması projesi kapsamında 20 il ile birlikte Bartının pilot il seçildiği bildirildi.
     Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Avrupa Birliğine (AB) Entegrasyonu Destekleme Faaliyetleri (SEI) kapsamında AB Bakanlığı tarafından yürütülecek olan 2 milyon avro bütçeli projeyle ilgili protokolün, Bartın Valisi Bülent Savur tarafından imzalandığı belirtildi.
     Açıklamada, Valilik AB Proje Koordinasyon Merkezince yürütülen çalışma ve projelerin değerlendirilmesi sonucu AB Bakanlığı tarafından kentin pilot il seçildiği vurgulanarak, şunlar kaydedildi:
     Uygulanacak projeyle ilimizde Avrupa Birliğine katılım sürecinde gerçekleştirilen reformların tam olarak hayata geçirilmesi, takibinin sağlanması ve hizmet kapasitesinin artırılması amaçlanmıştır. Proje kapsamında gerçekleştirilecek temel faaliyetler, eğitim ihtiyaç analizi, sertifikalı uzmanlık eğitimi, eğiticilerin eğitimi, kapasite geliştirme faaliyetleri, bölgesel çalıştaylar, şehir eşleştirme programı ve Brüksel çalışma ziyareti olarak belirlenmiştir. Bartın, bu proje ile Uluslararası işbirliği imkanları çerçevesinde marka değeri olabilecek özelliklerini de ortakları ile paylaşarak Avrupa çapında bilinirliğini artıracaktır. Kasım ayında başlaması öngörülen proje iki yıl sürecektir.
    
     Muhabir: Selim Bostancı/Sinan Özmüş
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Valiliklerde AB işleri için kapasite oluşturulması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER