Van İçin Bir Şarkı Bestele yarışması

Van İçin Bir Şarkı Bestele yarışması -Van Valiliği ve YYÜ öncülüğünde düzenlenen Van İçin Bir Şarkı Bestele adlı yarışma sonuçlandı -Gecede birinci seçilen Erken doğacak güneşin sırrını saklar adlı eserin söz yazarı ve best


VAN (A.A) - Van Valiliği ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi öncülüğünde düzenlenen Van İçin Bir Şarkı Bestele yarışması sonuçlandı.
     Proje koordinatörlüğünü Van Gölü Çevresi Tarihi Eserleri ve Kültürel Değerleri Araştırma Merkezi Müdürü Murat Otonun yaptığı, Van Valiliği ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen yarışmanın finali yapıldı.
     Rescate Otelde düzenlenen final gecesinde, jüri üyeleri Devlet Sanatçısı Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça, Erol Sayan, Amir Ateş, Yılmaz Yüksel ve Bilge Özgen tarafından seçilen 10 eser, TRT sanatçılarınca seslendirildi.
     Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırımın da izlediği gecede, Erken doğacak her güneşin sırrını saklar adlı eser birinci, Bir Van sevdasıdır düşmüş içime adlı eser ikinci, Sanki ufuk her gün ateş dansında adlı eser de üçüncü seçildi.
     Birinci seçilen Erken doğacak güneşin sırrını saklar adlı eserin bestekarı Cavit Ersoyile söz yazarı Sevinç Atan, ödülünü Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırımdan aldı.
     Geceye Vali Münir Karaloğlu, eşi Sevim Karaloğlu, AK Parti Van milletvekilleri Fatih Çiftçi, Burhan Kayatürk, Mustafa Bilici, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, kurum müdürleri ile çok sayıda davetli katıldı.
    
     Muhabir: Necat Hasar
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Van İçin Bir Şarkı Bestele yarışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER