Verem Savaşı Eğitim ve Propaganda Haftası

Verem Savaşı Eğitim ve Propaganda Haftası


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Kontrol Programları Biriminde görevli Dr. Huriye İlgün Kazan, iki-üç haftadan uzun süren öksürükte veremden şüphelenmenin gerektiğini bildirdi.
     Kazan, Verem Savaşı Eğitim ve Propaganda Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, bu haftanın kutlanmasının nedeninin halkımızın verem hastalığı ve hastalıkla mücadele konusunda bilinçlendirilmesi olduğunu kaydetti.
     Verem hastalığı mikrobunun hava yoluyla bulaştığını belirten Kazan, şunları ifade etti:
     Tedavi görmemiş ya da hastalığın bulaştırma döneminde olan hastaların, öksürme ve hapşırması ile havaya saçılan verem mikrobunun sağlam kişilerce solunması bulaşmaktadır. Verem hastalığı mikrobu hava yoluyla bulaşır. Tedavi görmemiş yada hastalığın bulaştırma döneminde olan hastaların, öksürme ve hapşırması ile havaya saçılan verem mikrobunun sağlam kişilerce solunması bulaşmaktadır. İki-üç haftadan uzun süren öksürükte veremden şüphelenmek gerekir. Şikayetleri olan kişilerin mutlaka Aile Hekimine ya da Verem Savaş Dispanserine müracaat etmesi gerekmektedir. Verem hastalığı 6 aylık ilaç kullanımı ile tedavi olabilmektedirler. İlaç tedavisine başlandıktan sonra 2-3 haftada veremi bulaştırıcılığı bitmektedir. Kapalı ortamların sık sık havalandırılması, bol oksijenin ortama girmesi sağlanmalı. Oksijenli ortamda ve güneş ışığında verem mikrobu ölmektedir.
    
     Muhabir: Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Verem Savaşı Eğitim ve Propaganda Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER