Yaş almak mı

Yaş almak mı- Yaşlanmak mı- paneli -Eskişehirde düzenlenen panelde vatandaşlara yaşlılık süreci hakkında bilgi verildi


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından, yaşlılık süreci hakkında vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla, Yaş almak mı- Yaşlanmak mı- konulu seminer düzenlendi.
     Büyükşehir Belediyesi Taşbaşı Kültür Merkezinde, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık Yüksek Okulu eğitmenlerinden Prof. Dr. Nedime Köşgeroğlunun oturum başkanlığında gerçekleştirilen seminerde konuşan ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Demet Özbabalık, katılımcılara yaşlılık süreci hakkında bilgi vererek, yaşlılık sürecinde dikkat edilmesi gereken konular hakkında da uyarılarda bulundu.
     Prof. Dr. Özbabalık, yaşlılığın bir biyolojik süreç olduğunu ifade ederek, Alzheimer ve Demans gibi unutkanlık oluşturan hastalıklardan korunmak için neler yapılması gerektiğini söyledi.
     Eskişehir Devlet Hastanesinde görevli psikolog doktor Murat Kural ise yaşlılığın kaçınılmaz ve geri dönüşümsüz bir süreç olduğunu anlatarak, yaşlılık döneminde kişileri üretkenliğe davet etti.
     Üretmeyen kişilerin yaşadıkları olaylar ya da hastalıklardan daha fazla etkilendiğini belirten Kural, Yaşlılık sürecinde kişiler üretkenlik döneminde yapamadığı etkinliklere katılabilirler. Seyahat edebilirler, ailesi ve arkadaşlarıyla vakit geçirebilirler, yaşamlarını zenginleştirecek sosyal aktivitelerde bulunabilirler dedi.
     ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Arif Alper Çetik de yaşlıların şikayetlerinin ciddiye alınması gerektiğini savunarak, mevcut rahatsızlıklar için mutlaka uzman kontrolünden geçirilmesi gerektiğini vurguladı.
     Ev düzenlemelerinin yaşlı kişilere göre yapılmasının uygun olacağını anlatan Çetik, yaşlı kişilerde düşmelerin normalden daha büyük sonuçlar meydana getireceğini anımsatarak düşmelerin önüne geçmek için önerilerde bulurdu.
     ESOGÜ Sağlık Yüksekokulu eğitmenlerinden Yrd. Doç. Dr. Güler Balcı Alparslan da yaşlılık döneminin aktif olarak nasıl geçirileceği hakkında bilgiler sunmanın ardından, 65 yaş üstü kişileri pnömoni aşısı yaptırmaya davet etti.
     Katılımcılarının sorularının cevaplanmasıyla devam eden seminerde, konuşmacılara Eskişehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Fidan tarafından teşekkür plaketi verildi.
     Programa, Eskişehir Vali Yardımcısı İsmail Küreci, Hüseyin Fidan, Eskişehir Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Mehmet Eroğul ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Hicret Özkan
     Yayıncı: Mürsel Çetin

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER