Yatırımlarda Teşvik Hibe ve Destekler toplantısı

Yatırımlarda Teşvik Hibe ve Destekler toplantısı


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO), Yatırımlarda Teşvik Hibe ve Destekler konulu toplantı düzenlendi.
     ŞUTSOdan yapılan açıklamaya göre, toplantıya konuşmacı olarak katılan mali müşavir ve yatırım danışmanı Abuzer Akbıyık, Şanlıurfada yapılacak yatırımlara devletin sağladığı imkanlar konusunda yatırımcıları bilgilendirdi.
     Tarihte devletlerin verimli topraklar ve suyun olduğu yerlerde kurulduğunu ifade eden Akbıyık, Şanlıurfada verimli ovalar, su ve güneşin bir arada bulunduğunu belirtti. Şanlıurfanın yatırım yapılacak ideal illerden biri olduğunu ifade eden Akbıyık, şunları kaydetti:
     Pamuk, buğday ve mercimek gibi tarım ürünler önemli miktarlarda üretilmektedir. Bu nedenle yatırımcı için hammadde sıkıntısı yoktur, altyapı ve organize sanayi sitesindeki imkanlar, hava alanı, otoban ve devletin sağladığı Türkiyenin en yüksek orandaki teşvikler hibe ve destekler dikkate alındığında Şanlıurfa, bölgede yatırım yapılacak en uygun ildir.
     Güneş enerjisi ve enerji verimliliği üzerinde çalışmasını da isteyen Akbıyık, Eğer güneş enerjisi fabrikalarda, otomobil ve evlerde verimli şekilde kullanılabilir hale gelirse enerjide devrim olur. Doğal gaz ve petrol bağımlılığından kurtuluruz değerlendirmesinde bulundu.
     ŞUTSO Başkanı Sabri Ertekin ise yatırımcılar için Şanlıurfanın birçok avantajı olduğunu, teşvik, hibe ve desteklerle sağlanan imkanlar dikkate alındığında, kentin yatırım yapılacak en uygun illerin başında geldiğini kaydetti.
     Toplantıya, muhasebeci ve mali müşavirler, yatırım danışmanları, sanayici ve iş adamları katıldı.
    
     Muhabir: Müslüm Etgü
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Yatırımlarda Teşvik Hibe ve Destekler toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER