Yazın lavaboya sıcak su dökün

Yazın lavaboya sıcak su dökün -Sıcak su kullanımının azaldığı yaz aylarında lavabo tıkanıklıkları artarken, tesisatçılar vatandaşlara, sorun yaşamamaları için özellikle mutfak lavabolarına yazın da sıcak su dökmelerini öneriyo


MERSİN (A.A) - Sıcak su kullanımının azaldığı yaz aylarında lavabo tıkanıklıkları artarken, tesisatçılar vatandaşlara, sorun yaşamamaları için özellikle mutfak lavabolarına yazın da sıcak su dökmelerini öneriyor.
     Evlerde su baskınlarına kadar önemli maddi hasarlara neden olabilen lavabo tıkanıklıkları, yaz aylarında artış gösteriyor. Tesisatçılar, ilk olarak lavabonun giderinden yükselen kötü kokularla kendini belli eden tıkanıklıklarla mücadele etmenin aslında kolay olduğunu söylerken, vatandaşların alacakları küçük önlemler sayesinde tesisatlarını tıkanmaktan kurtarabileceklerini de belirtiyorlar.
     Su tesisatçısı Ali Sayılı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, lavabosunda tıkanıklık yaşamak istemeyenlerin, evlerine tesisat döşetirken geniş boruları tercih etmesi gerektiğini kaydetti.
     Evlerde özellikle mutfaklardaki lavabolarda sık sık tıkanıklıkların meydana geldiğini anlatan Sayılı, lavaboya yemek artıkları dökülürken çok dikkatli olunması gerektiğini belirterek, Özellikle yaz aylarında lavabolarda daha sık tıkanma sorunuyla karşılaşıyoruz dedi.
     Sayılı, lavaboda bazı şeylere dikkat etmenin yaralı olduğu konusunda müşterilerini sürekli uyardıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:
     Kış aylarında tıkanma sorunuyla daha az karşılaşıyoruz. Bunun nedeni kışın mutfaklarda genellikle sıcak su kullanılması. Sıcak su, lavaboya giden yemek yağlarının, genellikle ev tesisatında kullanılan dar borularda tıkanıklık oluşturmasını engelliyor. Yaz aylarında hava sıcaklıklarından bunalanlar, genellikle soğuk suyu tercih ediyor. Bu da bazı sorunlara davetiye çıkarıyor. Mesela, kışın kullanılan sıcak su sayesinde eriyerek, borulardan akan yemek yağları, yazın kullanılan soğuk su nedeniyle, çok çabuk donuyor ve kısa zamanda tıkanıklığa neden oluyor. Bu nedenle insanların lavabolarında haftada en azından bir kez, bol sıcak suyla yıkaması gerektiğini söylüyoruz. Bu önerileri dikkate alanların, sorun yaşama ihtimali daha da azalacaktır.
    
     Muhabir: Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Yazın lavaboya sıcak su dökün Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER