Zamanı doğru kullanma semineri

Zamanı doğru kullanma semineri -Antalya Büyükşehir Belediyesince başlatılan Sınav atölyesinde Zamanı doğru kullanma semineri düzenlendi


ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediyesince başlatılan Sınav atölyesinde Zamanı doğru kullanma semineri düzenlendi.
     Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığınca üniversite sınavına hazırlanan gençlerin motivasyonunu artırmak ve stresle baş edebilmelerini sağlamak amacıyla başlatılan Sınav atölyesi kapsamında Yenimahalle Kültür Merkezinde gerçekleşen seminerde eğitmen Songül Yirik, zamanı doğru planlamanın önemli kazanımlar sağladığını ifade etti.
     Zamanı doğru yönetmenin hayatın kontrolünü sağladığını belirten Yirik, zamanın iyi planlanması halinde hedeflere daha çabuk ve sağlam ulaşılacağını kaydetti. Öğrencilerin hedeflerine ulaşması için sınavlarda yeterli zamanı kazanması gerektiğini anlatan Yirik, güç görünen işlerin daha kısa sürede bitebileceğini dile getirdi.
     Yirik, zamanın kararsızlık, hayır diyememek, unutkanlık, acelecilik, ertelemek, telefonun kötü kullanımı, plansızlık ve randevusuz ani ziyaretler gibi bazı tuzaklarının bulunduğunu ifade etti.
     Özellikle kararsızlığın hedef belirlemeyle ortadan kalkabileceğine işaret eden Yirik, şöyle konuştu:
     Eğer bir gün içinde yapabileceğiniz işten fazlasını üstlenirseniz, asıl amacınız olan işleri yetiştiremezsiniz. Hayır demeyi de öğrenmelisiniz. Çalışma masalarınızın üzerinde o an çalışılan konu ile ilgili olmayan değişik eşyaların bulunması dikkati dağıtır ve işin yavaşlamasına neden olur. Gün içinde yapılması gereken tüm işlerinizi bir kağıda yazarak görebileceğiniz bir yere koyun. Bir işe başlamadan önce acele etmeyin. İşlerinizi planlayarak yaptığınız zaman her şey saat gibi doğru işleyecektir. Erteleme, kişinin kariyerine zarar veren, mutluluğu bozan her alanda başarıyı önleyen, gizli gizli zarar veren bir alışkanlıktır. Erteleme alışkanlığınızdan kurtulmak için hoşlandığınız işi yapın. Kendinizi bitirme tarihi saptayın ve o tarihte işi bitirmeye çalışın.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Zamanı doğru kullanma semineri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER