Zeytin ve Zeytinyağı Sektörünün Sorunları ve

Zeytin ve Zeytinyağı Sektörünün Sorunları ve Çözüm Yolları Çalıştayı -Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Dr. Arslan: Zeytin ve zeytinyağı sektöründe küresel ve ülkesel bazda yaşanan önemli ya


BALIKESİR (A.A) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ahmet Arslan, Türkiyenin zeytin üretiminde dünyanın önemli üreticileri arasında olmasına rağmen gerek üretim, gerek iç tüketim, gerekse dış ticarette konulmuş hedeflere henüz ulaşamadığını söyledi.
     Arslan, Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi (UZZK) tarafından Havran ilçesinde düzenlenen Zeytin ve Zeytinyağı Sektörünün Sorunları ve Çözüm Yolları Çalıştayında yaptığı konuşmada, zeytinin ihraç ürünü olması nedeniyle ülkeye döviz girdisi sağladığını ve iç tüketimde insanların temel besini olduğunu belirtti.
     Zeytinin sağlıklı toplum ve nesillerin oluşmasında önemli etkisi bulunduğunu ifade eden Arslan, Zeytin, doğrudan yaklaşık 500 bin ailenin, dolaylı olarak 10 milyon kişinin geçim kaynağı olan önemli bir tarım ürünüdür. Zeytin ve zeytinyağı sektöründe küresel ve ülkesel bazda yaşanan önemli yapısal sorunlar nedeniyle zeytin ve ürünlerinin yeterince ekonomik getiri sağlayamaması, sektörün gerilemesine ve darboğaza girmesine yol açmıştır dedi.
     Çalıştaya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur, AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, MHP Milletvekili Ahmet Duran Bulut, CHP Milletvekili Ayşe Nedret Akova, Havran Kaymakamı Yasin Öztürk, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Seyhan Kırıcı / Burak Akay
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Zeytin ve Zeytinyağı Sektörünün Sorunları ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER