Tarihe Gülümseyen Mersin projesi

Tarihe Gülümseyen Mersin projesi -Vali Güzeloğlu: Restorasyon çalışmalarında önemli aşamalar kaydedildi


MERSİN (A.A) - Mersinde, Tarihe Gülümseyen Mersin sloganıyla başlatılan çalışmalar sürdürülüyor.
     Valilik Basın Bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre, Koruma Amaçlı İmar Planı ve Kentsel Tasarım Projesi çerçevesinde Mersin tarihinde önemli yer tutan binaların restore edilerek turizme ve günlük kullanıma kazandırılması amacıyla başlatılan çalışmalar devam ediyor.
     Bu çerçevede Vali Güzeloğlu başkanlığında Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ile Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türkün katılımıyla toplantı düzenlendi.
     Güzeloğlu, toplantıyla ilgili yaptığı açıklamada, Tarihe Gülümseyen Mersin sloganıyla başlatılan restorasyon çalışmalarında önemli aşamalar kaydedildiğini belirtti.
     Çalışmalarda kentin tarihi kent kimliği ve tarihi dokusunun ön plana çıkarılmak istendiğini vurgulayan Güzeloğlu, projenin Tren Garından Cumhuriyet Alanındaki Kültür Merkezine kadar bölümü kapsadığını ifade etti.
     Yapacakları çalışmayla kentin kalbi olarak nitelendirilen bölgenin kenti anlatmasını ve geçmişinin geleceğe yansıtılmasını sağlayacaklarına işaret eden Güzeloğlu, şunları kaydetti:
     Bu bağlamda tarihi kent kimliği ve kent bütünlüğünde yer alan eski valilik binasında başlatılan restorasyon çalışmaları hızla sürüyor. Geçmiş yıllarda Ziraat Bankası olarak faaliyet gösteren binamızın proje ve ihale süreci tamamlanarak çalışmalara başlandı. Kültür Müdürlüğü eski binası ile sit alanı içerisinde bulunan kilisenin arka kısmındaki yapının ihalesi Eylül içerisinde gerçekleştirilecek. Tüm bu çalışmaların en geç 2013 yılı ortalarına kadar tamamlanması öngörülüyor. Öte yandan, istasyonun karşısında yer alan 2 tarihi yapının, 3 Ocak İlköğretim Okulunun, Kasaplar Çarşısının ve Azakhanın geçmişten bugüne kalan alt yapısını kullanmak istiyoruz.
     Güzeloğlu, ayrıca toplantının ardından Koruma Amaçlı İmar Planı ve Kentsel Tasarım Projesi kapsamında restorasyon çalışmalarının başlatıldığı binalarda incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgi verdi.
    
     Muhabir: Veli Gürgah
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Tarihe Gülümseyen Mersin projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER