Vanda Hayat Yolunda kitabı çıktı

Vanda Hayat Yolunda kitabı çıktı -Van Valiliği, depremin 1. yılı dolayısıyla 150 sayfalık Vanda Hayat Yolunda adlı kitap çıkardı -Kitapta, Başbakan Erdoğanın teşekkür yazısı ile kentte bir yılda yapılan çalışmalar yer alıyor


VAN (A.A) - Van Valiliği, depremin 1. yılı dolayısıyla 150 sayfalık Vanda Hayat Yolunda isimli kitap çıkardı.
     23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde meydana gelen depremleri konu alan Depremden Sonra 120 Gün adlı kitabın ardından Van Valiliği şimdi de depremin 1. yılı dolayısıyla Vanda Hayat Yolunda isimli ikinci kitabın tanıtımını yaptı.
     Vali Münir Karaloğlunun talimatıyla hazırlanan kitapta, deprem sonrasında kentin yeniden inşası için hükümetin ilk etapta aktardığı 3 milyar 700 milyon liralık kaynakla yapılan yatırımlar anlatıldı.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve Vali Karaloğlunun görüşlerinin yer aldığı kitabın ilk baskısının 10 bin adet yapıldığı bildirildi.
     Başbakan Erdoğanın, kitapta yer alan Bu millet, böyle aziz bir millettir başlıklı yazısında, Erdoğan, deprem sonrası cansiparane çalışan kurtarma ekiplerine ve Vana yardıma koşan 75 milyona teşekkür etti.
     Başbakan Erdoğanın, Sakaryanın Hendek ilçesinde tekerlekli sandalyesiyle balon satarak geçimini sağlayan ve kazancıyla aldığı iki battaniyeyi Vana gönderen Murat Özere, Trabzonda yetiştirme yurdunda kalan, bisiklet hayaliyle biriktirdiği 61 lirayı Vandaki depremzedeye gönderen Muhammet Demirciye ve Silivriden Van için gönderdiği battaniye arasında 5 bin lirasını unutan vatandaşa parasını iade eden Vanlı depremzedeye teşekkürünün yer aldığı kitapta, kentte yapılan çalışmalar fotoğraflarla anlatılıyor.
     Kitapta, Başbakan Yardımcısı Atalay ile iki büyük deprem ve 12 bin artçı sarsıntı yaşayan Vali Karaloğlu da bir yılda yapılan çalışmaları özetliyor.
     Kitabın, başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Erdoğan olmak üzere 550 milletvekiline, bakanlıklara, ilgili kurumlara ve 81 il valiliğine ulaştırılacağı belirtildi.
    
     Muhabir: Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Vanda Hayat Yolunda kitabı çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER