1 Eylül Dünya Barış Günü

1 Eylül Dünya Barış Günü -DİSK Bölge Başkanı Bencan: -Bir kez daha savaşa hayır diyor, özellikle çevremizde yaşanan savaşların tarafı olmak istemediğimizi bildiriyoruz


GAZİANTEP (A.A) - DİSK Bölge Başkanı Nihat Bencan, Bir kez daha savaşa hayır diyor, özellikle çevremizde yaşanan savaşların tarafı olmak istemediğimizi bildiriyoruz dedi.
     Bencan, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla, DİSK bölge binasında basın toplantısı düzenledi.
     2. Dünya Savaşının Eylül 1939da Almanyanın Polonyayı işgaliyle başladığını, ardında 52 milyon ölü ve milyonlarca yaralı, yıkılmış bir dünya bıraktığını ifade eden Bencan, şunları kaydetti:
     Günümüzde küresel emperyalizmin kuşatma ve yok etme atağı, gün geçtikçe genişleyerek sürdürülmektedir. Bugün ülkemizde 30 yıldan beri kirli bir savaşın sürmekte, insanlar ölmekte, terör adeta her gün can almaya devam etmektedir. Yine çevremizdeki komşu ülkelerden Afganistan, Irak, İsrail, Filistin, Suriye ve Lübnanda çatışmalar devam ederken, geçtiğimiz yıl başlayan Arap Baharı denen Libya, Mısır gibi ülkelerin rejim değişikliğine varan savaşlar sonucu ortaya çıkan en somut gelişme ABD ve AB ülkelerinin savaş silahı satışındaki artışın yüzde 60lara kadar yükselmesidir. Bu silah sanayinin karının 2011 yılının artış oranının yüzde 28 arttığı, ABD kaynakları tarafından açıklanmıştır. Bu savaşın tek galibi ve karlısı silah üreten ve satan ülkeler olmuştur.
     Savaşa hayır sloganıyla insanlara seslenen Bencan, Bir kez daha savaşa hayır diyor, özellikle çevremizde yaşanan savaşların tarafı olmak istemediğimizi bildiriyoruz dedi.
    
     -Gaziantepteki patlama
    
     Gaziantepteki patlamaya değinen Nihat Bencan, kentin terörün en şiddetli günlerini yaşadığını belirtti.
     Savaşın en şiddetli şeklinin Gaziantepte farklı bir şekilde ortaya konduğunu savunan Bencan, Dünyanın her tarafında özellikle Ortadoğuda savaşın en şiddetli günlerini yaşadığımız bu günlerde bizim 1 Eylül Dünya Barış Gününü kutlamamız biraz abes geliyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Zeynep Yücetaş
<< Önceki Haber 1 Eylül Dünya Barış Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER