1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü -CHP Kayseri Milletvekili Kulkuloğlu: -"1 Mayıs emek dünyasının olduğu gibi, Türkiye işçi sınıfının da coşkuyla kutladığı, meydanlara akın ettiği emeğin bayramıdır"


KAYSERİ (A.A) - CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, "1 Mayıs emek dünyasının olduğu gibi, Türkiye işçi sınıfının da coşkuyla kutladığı, meydanlara akın ettiği emeğin bayramıdır" dedi.
     Kulkuloğlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, 1 Mayısın işçi sınıfının insanca çalışıp, insanca yaşama arzusunun coşkuya dönüştüğü ve haklı talepler olarak dile geldiği bir gün olduğunu ifade eden Kulkuloğlu, şunları kaydetti:
     "1 Mayıslarda meydanlardan yükselen talepler sadece işçi hakları ve yaşam koşullarına yönelik talepler değildir. Aynı zamanda tüm toplumları ve katmanları ilgilendiren demokratik yaşam ve adalet duygularının öne çıktığı, sömürüsüz bir dünya talebi olması bakımından insanlığı top yekun ilgilendirmektedir. O sebeptendir ki 1 Mayıslar, emperyalist ve baskıcı düzenleri rahatsız etmektedir. Toplumların huzur ve refahı, emperyalist düzenin sömürü çarklarına uygun düşmez. Sömürü düzenleri yarı istihdam ile toplumların bir bölümünü işsiz ve aç bırakarak, çalışan sınıfları, işsiz kitleler ile tehdit eder. Toplumsal patlamaları önlemek için ise, muhtaç bıraktığı insanları sözüm ona sosyal yardımlar ile avutup, sadaka düzeni ile bir arada tutarak baskılamaktadır. 1 Mayıs, emek dünyasının olduğu gibi, Türkiye işçi sınıfının da coşkuyla kutladığı, meydanlara akın ettiği emeğin bayramıdır."
    
     Muhabir: Musa Özyürek
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER