1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü -Herhangi bir kutlama etkinliğinin düzenlenmediği Erzurumda, tatil gününü fırsat bilen işçiler, piknik alanlarında güneşli havanın tadını çıkardı


ERZURUM (A.A) - Erzurumda, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü tatilini fırsat bilen işçiler, piknik alanlarında güneşli havanın tadını çıkardı.
     Herhangi bir kutlama etkinliğinin düzenlenmediği kentte, tatil gününü çocuklarıyla geçirmeyi tercih eden işçiler, Abdurrahman Gazi Türbesi piknik alanında mangal yakıp, semaverde çay demledi.
     Ailesiyle piknik yapan Mehmet Uzun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1 Mayısın alanlarda dostluk içerisinde kutlanmasından yana olduğunu, kavga ve tartışmaların yerine insanların piknik alanlarında günü geçirmesinin güzel olacağını dile getirdi.
     1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününün bayram olarak kabul edilmesinin güne ayrı bir önem kattığını ifade eden Uzun, şöyle konuştu:
     "Bizlere, 1 Mayısın tarihsel zararları çok büyük. Bu günün, son dönemlerde bayram ilan edilmesiyle 1 Mayıs ayrı bir önem taşımaya başladı. İnsanların yan yana omuz omuza farklı dillerden, farklı kültürlerden emekçilerin gönüllerini birleştirdiği bir gün olan 1 Mayıs, dünyada dostluk içinde kutlanıyor. Fakat ülkemizde bunun tam tersi yaşanmakta. Haksız rekabet veya kardeş kavgalarıyla gündeme geliyor. Benim en büyük isteğim 1 Mayısın meydanlarda sadece dostluk içinde veya piknik alanlarında halaylar çekilerek kutlanması."
     Nene Hatun Kadın Doğum Hastanesinde çalışan Cihan Ünal da tatilin keyfini doyasıya yaşamak için ailesiyle pikniğe geldiğini söyledi.
     Çalıştığı için hafta içerisinde piknik yapma imkanı bulamadıklarını belirten Ünal, "Şansımıza bugün hava çok güzel. 1 Mayıs nedeniyle tatil ve bugünü ailemle piknik yaparak değerlendirmek istedim. Bir yandan çocuklar gönüllerince eğlenirken, ben mangalda tavuk ve köfte pişiriyorum, güzel bir gün geçiriyoruz" dedi.
     Eşiyle piknik yapan Abdullah Hancı ise 16 yıldır resmi bir kurumda işçi olarak çalıştığını belirterek, bugünü ailesiyle piknik yaparak geçirmeyi tercih ettiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Selami Küçükoğlu
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER