1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü -Eskişehirde düzenlenen kutlamalarda, temizlik işçilerinin iş malzemelerini kullanarak verdiği konser ilgi çekti


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehirde, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamında kutlama yapıldı. Kutlamalarda, temizlik işçilerinin iş malzemelerini kullanarak verdiği konser ilgi çekti.
     Aşağı Söğütönü Mahallesindeki bir film çekimi için kurulan platoda inşa edilen ve Taksim Meydanı adı verilen alandaki kutlama programı, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Türk-İş, KESK, DİSKe bağlı sendikaların, TMMOB ve çeşitli partilerin temsilcileri, Tepebaşı Belediyesi çalışanları ve işçilerin kortej yürüyüşüyle başladı.
     Grup, yürüyüş sırasında "Yaşasın 1 Mayıs" ve "Özgür Taksim, özgür meydan" şeklinde slogan attı.
     Yürüyüşün ardından Büyükerşen, Ataç, parti ve sendika temsilcileri meydandaki temsili anıta çelenk bıraktı. 1 Mayıs 1977de İstanbuldaki Taksim Meydanında kutlamalar sırası çıkan olaylarda hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
     Tepebaşı Belediye Başkanı Ataç, yaptığı konuşmada, geçen yıl yönetmen Levent Semercinin "Ayhan Hanım" filmi için kurulan film platosunda bir benzeri inşa edilen Taksim Meydanını kendilerine ilk buluşma alanı olarak seçtiklerini belirterek, "Böyle özellikli bir anıtın Eskişehirde bulunması bize onur veriyor. 1 Mayıslar bundan sonra hep burada özgürce, bağımsızca kutlanacak" dedi.
     Konuşmaların ardından Tepebaşı Belediyesinin temizlik işçilerinden oluşan ritim grubunun, temizlik malzemelerini kullanarak konser vermesi ilgi gördü.
     Tepebaşı Belediyesinin katılımcılara simit, ayran ve şapka dağıttığı programda, sendika temsilcileri ve işçiler birlikte çiftetelli oynadı.
     Etkinliğe, CHP Meclis Üyesi Gaye Usluer ve İl Başkanı Erman Gölet de katıldı.
    
     Muhabir: Oktay Özden
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER