1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü -Antalyada 1 Mayıs kutlamaları sırasında yaşanan arbedede 2 kişi gözaltına alındı -İki polis memuru ile 2 gösterici yaralandı


ANTALYA (A.A) - Antalyada 1 Mayıs kutlamaları sırasında yaşanan arbedede 2 kişi gözaltına alındı. İki polis memuru ile 2 gösterici, hafif şekilde yaralandı.
     Antalyada 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü nedeniyle sendika ve sivil toplum örgütlerince, iki ayrı kutlama etkinliği düzenlendi.
     Sabah saatlerindeki kutlamalar olaysız şekilde tamamlanırken, öğleden sonra Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) üyelerinin katılımıyla yapılan ikinci etkinlikte gerginlik yaşandı.
     Aydın Kanza Parkında toplanan sendika ve dernek üyeleri, sloganlar atarak Cumhuriyet Meydanına doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında bazı vatandaşlar, BDPli gruplara tepki gösterdi. BDPli grubun arama noktasında polisin üst aramasına itiraz etmesi üzerine, tartışma çıktı. Daha sonra, grubun aranmadan kutlama alanına geçmesine izin verildi.
     Bu sırada üstlerinin aranmasını istemeyen başka bir grup polis barikatını aşmak istedi. Polisle göstericiler arasındaki arbedede, 2 polis ile 2 gösterici hafif şekilde yaralandı. 2 kişinin de gözaltına alındığı öğrenildi. Üstleri aranan grup, kutlama alanına giriş yaptı.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe-Okan Özer / Leyla Ataman Koyuncuoğlu
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER