1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü -İzmirde bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarınca düzenlenen etkinlikler sona erdi


İZMİR (A.A) - İzmirde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarınca düzenlenen etkinlikler sona erdi.
     DİSK, KESK, Türk-İş ve TMMOB tarafından Gündoğdu Meydanında yapılan etkinlikte Türk-İş 3. Bölge Temsilcisi Hasan Hüseyin Karakoç, taleplerini içeren metni okudu.
     Suavinin konser verdiği etkinlikte terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalanın fotoğrafını taşıyan bir kişiye gruptakiler tepki gösterdi. Daha sonra elinde Türk bayrağı ve BDP flamasıyla sahneye çıkmak isteyen genç uyarıların ardından sahneden indi. Sanatçı Suavi, alanda bulunan gruplara birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Yaklaşık 3 bin polisin görev aldığı kutlamalar türküler eşliğinde çekilen halaylarla sona erdi.
     Öte yandan bir grubun grubun Konakta İzmir Ülkü Ocakları ve Ülkücü İşçiler Derneği Ege Bölge ve İzmir İl Başkanlığının bulunduğu binaya taş ve su şişesi attığı iddia edildi.
     Gündoğdu Meydanındaki mitingden dağılan başka bir grup da Montrö Meydanında bir süre oturma eylemi yaptı. Polisin uyarısının ardından gruptakiler dağıldı.
    
     -Bornovadaki tören-
    
     Bornovada ise aralarında İşçi Partisi ve DSPnin yanı sıra bazı sivil toplum kuruluşları etkinlik düzenledi.
     Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
     Törene katılan grupların temsilcilerinin konuşma yapmasının ardından Yunus Kırılmış bir konser verdi. Etkinliğe Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır da katıldı.
    
     Muhabir: Mustafa Yıldırım / Ali Korkmaz
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER