1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü -Eskişehirde, iki ayrı meydanda kutlama etkinliği düzenlendi


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehirde, "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü" dolayısıyla kutlama etkinlikleri gerçekleştirildi.
     Eskişehirde, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla iki ayrı meydanda kutlama etkinliği düzenlendi.
     Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonunun (TÜRK-İŞ) organize ettiği programa katılan bazı sendika, sivil toplum örgütü ve parti temsilcileri ile üyeleri, Seylap Caddesinden Sıhhiye Meydanına yürüdü.
     Belediye-İş Şube Başkanı Bilal Temen, yaptığı konuşmada, "Biz 1 Mayıs 2013te alanlarda, dünyayı, ülkemizi eşitliğe, barışa ve kardeşliğe, özgürlüğe çağırıyoruz. Biz daha çok demokrasiyi herkes için istiyoruz, çünkü bunu hak ediyoruz" dedi.
     Öte yandan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğinin (TMMOB) birlikte düzenlediği kutlama etkinliği için Hamamyolu Caddesinde toplanan bazı sendika, sivil toplum örgütü, parti üyeleri, Odunpazarı Meydanına yürüdü.
     İşçi Özlem Gür, yaptığı konuşmada, "Barışın olmadığı yerde, insanca yaşam olmayacağını, eşitliğin ve özgürlüğün inşa edilemeyeceğini biliyoruz. Kürt sorunun da, silahları susturacak, anaların gözyaşlarını dindirecek, onurlu ve kalıcı bir barışın sağlanmasını esas alacak bir diyalog zeminini güçlendirmek, bu ülkede yıllardır barış mücadelesini kararlılıkla veren herkesin tarihsel bir sorumluluğudur" ifadelerini kullandı.
     Daha sonra İstanbul Taksimde bugün meydana gelen olayları protesto eden grup, bir dakikalık oturma eylemi yaptı.
     Program sonunda Grup Kibele konser verdi, Eskişehir Gençlik Kültür Evi Çocuk Korosu da şarkılar seslendirdi.
     CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, CHP Meclis Üyesi Gaye Usluerin de katıldığı kutlamalar, olaysız sona erdi.
    
     Muhabir: Oktay Özden
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER