1. Balkan Özel Gereksinimli Çocuk Spor

1. Balkan Özel Gereksinimli Çocuk Spor Oyunları -Türkiye, Bulgaristan ve Yunanistandan ekiplerin, dans, yüzme, basketbol, atletizm ve bocce dallarında performans sergilediği etkinlik sona erdi (Fotoğraflı - Görüntülü)


EDİRNE (A.A) - Türkiye, Bulgaristan ve Yunanistandan ekiplerin, dans, yüzme, basketbol, atletizm ve bocce dallarında performans sergilediği 1. Balkan Özel Gereksinimli Çocuk Spor Oyunları sona erdi.
     Edirne Valiliği ve Edirne Belediyesi ile Trakya Üniversitesi (TÜ) işbirliğinde düzenlenen etkinlik kapsamında, Şükrüpaşa Atletizm Sahasında gerçekleştirilen müsabakalara Türk ve Yunan 20 sporcu katıldı.
     Müsabakalarda, gülle atmada "10-13 yaş" kategorisinde Coşkun Örslü, "17-15 yaş" kategorisinde Çağatay Fatih Yılmaz, "19 yaş" kategorisinde Murat Gökçan Günay, "down sendromlular erkek" kategorisinde Burak Yalçın, "14-19 yaş" bayanlar kategorisinde Nuray Kılıç, "down sendromlular kadın" kategorisinde de Şebnem Kuzu birinci oldu.
     Dans, yüzme, basketbol ve bocce dallarında başarılı olan sporculara da madalya takdim edildi.
     Organizasyon sorumlusu Nilüfer Tokgöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye, Bulgaristan ve Yunanistandan 430 sporcunun katıldığı etkinliğin keyifli geçtiğini söyledi.
     Özel gereksinimli çocukların her alanda başarılı olabileceğini belirten Tokgöz, "Organizasyon gayet güzeldi. Sporcular ve aileler memnun kaldı. İlk kez düzenlenen oyunları geleneksel hale getirmeyi planlıyoruz" dedi.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Cihan Demirci
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber 1. Balkan Özel Gereksinimli Çocuk Spor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER