1. Dünya Aşı Haftası

1. Dünya Aşı Haftası -Gümüşhane Halk Sağlığı Müdürü Pehlivan: "Sadece çocuklar değil, tüm yetişkinler yaşlarına uygun olarak tetanos, difteri, grip, pnömokok hastalıklarına karşı aşılanmalıdır"


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Halk Sağlığı Müdürü Engin Pehlivan, sadece çocukların değil, tüm yetişkinlerin yaşlarına uygun olarak tetanos, difteri, grip, pnömokok hastalıklarına karşı aşılanması gerektiğini bildirdi.
     Pehlivan, 1. Dünya Aşı Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, aşının insan ve hayvanlarda hastalık yapma yeteneğinde olan virüs, bakteri gibi mikropların hastalık yapma karakterlerinden arındırılarak ya da mikropların salgıladığı zehirlerin etkilerinin ortadan kaldırılarak geliştirilen biyolojik madde olduğunu belirtti.
     Toplumun aşılama ve aşı ile korunulabilir hastalıklar konusunda farkındalığının artırılması gerektiğini vurgulayan Pehlivan, şöyle devam etti:
     "Bu hafta, öncelikle 5 yaş altındaki eksik aşılı çocukların aşılarının tamamlanması ve erişkinlerde aşılanma talebinin artırılması amacı ile aktiviteler düzenlenecek. Dünya Aşı Haftasının hedefi, sağlık personelinin aşılama hizmetleri konusunda duyarlılığının artırılması, toplumun aşılama farkındalığının artırılması, aşı programına yeni eklenen hepatit A ve su çiçeği aşılarına toplumun dikkatinin çekilmesi, gelinen başarılı düzeyin devam ettirilmesi ve erişkinlerde aşılanma talebinin artırılması olarak belirlenmiştir. Bütün çocuklar doğumdan itibaren takvime uygun şekilde aşılanmaya başlanmalıdır. Aşılar sadece çocuklar için değildir. Birçok erişkin aşıyla kolaylıkla önlenebilen hastalık nedeni ile sakat kalmakta ya da ölmektedir. Sadece çocuklar değil, tüm yetişkinler yaşlarına uygun olarak tetanos, difteri, grip, pnömokok hastalıklarına karşı aşılanmalıdır."
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir / Meltem Yılmaz
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber 1. Dünya Aşı Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER