1. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi

1. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi -Çocukların medyanın olumsuz etkilerinden korunması ve olumlu etkilerinden yararlanmasına yönelik çalışmaların değerlendirileceği kongre öncesi odak grup toplantılarının ilki Eskişehirde gerçekleş


ESKİŞEHİR (A.A) - Çocukların medyanın olumsuz etkilerinden korunması ve olumlu etkilerinden yararlanmasına yönelik çalışmaların değerlendirileceği 1. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi öncesi odak grup toplantılarının ilki Eskişehirde gerçekleştirildi.
     Başbakan Yardımcısı Bülent Arınçın himayelerinde, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Çocuk Vakfı, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu iş birliğinde gerçekleştirilecek kongre öncesinde Eskişehir, Ankara ve İstanbulda yapılacak 3 odak grubu toplantılarının ilki Anadolu Üniversitesi (AÜ) İletişim Bilimleri Fakültesi yapıldı.
     Fakültenin toplantı salonunda düzenlenen toplantının açılışında konuşan AÜ İletişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nezih Orhon, medyanın çocuk üzerindeki etkilerinin görüşüleceği toplantıda görüş ve önerilerin çok değerli olduğunu ve yön verici olacağını söyledi.
     Bu toplantının ilk defa bir üniversitede yapıldığını anlatan Orhon, "3 Odak grup toplantılarının ilki bir üniversitede ve Eskişehirde yapılıyor. Milli Eğitim Bakanımız Nabi Avcının önerisi ile bu fakültede yapılmasına karar verildi. Bakanımızda bu konuya çok önem veriyor" dedi.
     Konuşmaların ardından toplantıya başkanlık yapan 1. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi Strateji Danışmanı Necmettin Oktay katılımcılara çalışmalar hakkında bilgi vererek görüş ve öneriler aldı.
    
     -1. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi-
    
     Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayında 14-15 Kasımda düzenlenecek 1. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresinde, çocukların medyanın olumsuz etkilerinden korunması ve olumlu etkilerinden yararlanmasına yönelik çalışmalar değerlendirilecek.
     Bütün süreçleri çocuğa ve bildireceği görüşlere saygı ilkesi çerçevesinde gerçekleştirilecek kongreye, yurt içi ve dışından çocuk medyası uzmanları katılacak.
     Kongrede delege olabilmek için 9-12, 13-15, 16-18 yaş grubundaki çocukların sözlü ve yazılı görüş bildirerek, fotoğraf, film, karikatür, sunum, atölye çalışması ve posterle başvurması gerekiyor.
     Çocuklar, "Ben ve İletişim Araçları" başlığı altında yapacakları başvurularda, iletişim araçlarının olumlu ve olumsuz etkileri hakkında görüş bildirebilecek.
     Çocukların, "[email protected]" ve "[email protected]" adresleri üzerinden 31 Temmuza kadar müracaatta bulunabileceği kongrede başvurular, 15 Eylülde "www.cocukvemedyakongresi.org" adresinde açıklanacak.
     Kongrede, çocuk delegeler, görüş bildireceği gibi yetişkinlerle eşit haklara sahip oy kullanabilecek.
     Çocuk ve yetişkin divan başkanları ve divan üyeleri tarafından yönetilecek kongrenin sonunda 15 çocuk ve 15 yetişkinden oluşacak ve 3 yıl görev yapacak Çocuk ve Medya İzleme Kurulu seçilecek.
    
     Muhabir: Ömer Ürer
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber 1. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER