10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü -GTO Yönetim Kurulu Başkanı Aslan: Bağımsız, çok sesli bir basın, demokrasinin en büyük güvencelerindendir


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, bağımsız, çok sesli bir basının demokrasinin en büyük güvencesi olduğunu bildirdi.
     Aslan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, 10 Ocak tarihinin çalışan gazeteciler için önemli bir gün olduğu belirtti.
     Halkın bilgi edinme özgürlüğünü yasal sınırlar içinde sonuna kadar sunan, ekonomik ve sosyal sorunları cesaretle irdeleyen, basın meslek ilkelerine uyarak görev yapan basın emekçilerinin her türlü takdiri hak ettiklerini vurgulayan Aslan, şunları kaydetti:
     Halkın haber alma özgürlüğü için özveri ile çalışan ve her gün kolayca ulaşabildiğimiz bilgileri bizlere sağlayan, kamuoyunun gözü, kulağı ve sesi olan basın emekçilerinin yaşadıkları zorlukları, harcadıkları çabayı görmemek ve onları bu özverili çabalarından ötürü takdir etmemek mümkün değil. Bağımsız, çok sesli bir basın, demokrasinin en büyük güvencesidir. Bu görevde çalışan insanlarımız, tüm sıkıntılara göğüs gererek işlerini yürütmeye devam etmektedir. Basın mensuplarına en iyi çalışma ortamı hazırlanmalı ve basın mensupları desteklenmelidir.
    
     -GSO Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu
    
     Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, basının kamuoyunun bilgilendirilmesi, ülkede ve dünyada yaşanan gelişmelerden haberdar edilmesi gibi önemli bir misyonu yerine getirdiğini bildirdi.
     Konukoğlu, yaptığı açıklamada, mesajında Gaziantep basınının Türkiye basını içerisinde önemli bir yere sahip olduğuna dikkat çekti. Konukoğlu, Gaziantepte basın mesleğinde görev yapan tüm çalışanların, çok zor şartlarda gösterdikleri gayretle kentimizde karşılaşılan sorunların çözümünde çok önemli bir görev ifa ettiklerini memnuniyetle görüyor, takdirle karşılıyoruz ifadelerini kullandı.
    
     -Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kızılaslan
    
     Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Kızılaslan, gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı.
     Kızılaslan, yaptığı yazılı açıklamada, demokrasinin vazgeçilmez unsurları arasında yer alan, kimsesizlerin sesi olarak toplumun beklenti, istek ve ihtiyaçlarını kamuoyuna duyuran, sorumluluk anlayışı ile görevlerini yerine getiren fedakar basın çalışanlarının gününü kutladığını belirtti.
     Kızılaslan, şunları kaydetti:
     Farklı düşünce ve görüşleri nesnel bir şekilde ortaya koyan basının, toplumun bilinçlenmesinde, huzur ve güven ortamının güçlendirmesindeki rolü çok büyüktür.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER