10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü -Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı: -Türk basını, tarihin her döneminde insanımızın gözü, kulağı ve sesi olmuştur


BİLECİK (A.A) - Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Türk basını, tarihin her döneminde insanımızın gözü, kulağı ve sesi olmuştur dedi.
    
     Yağcı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, ülke yönetimiyle millet arasında önemli bir köprü görevi gören basının, demokrasinin ve Cumhuriyetin kökleşmesinde önemli yere sahip olduğunu kaydetti.
     Yağcı, şunları bildirdi:
     Türk basını, tarihin her döneminde insanımızın gözü, kulağı ve sesi olmuştur. Basınımız kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini ilkeli, tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışı içinde yerine getirmek için çaba sarf eder. Önemle vurgulamak isterim ki, basınımız, çalışan gazetecilerimiz tüm bunların yanı sıra düşüncenin gelişmesine, kişiliğin oluşmasına yaşamın tüm aşamalarında yetenek ve becerilerin elde edilmesine yardımcı olarak bilgileri iletmek işlevini de üstlenmiştir. Bu görevlerin yerine getirilmesinde, gazetecilerin çalışma şartlarının iyileştirilmesinin yanı sıra, meslek etiğinin her şeyin üstünde tutulması, doğru, ilkeli, nesnel ve kişilik haklarına saygılı habercilik anlayışının benimsenmesi de son derece önemlidir. Bu yaklaşımın, halkımızın basınımıza güvenini sürekli kılacağı gibi, basınımızın itibarını da daha yukarılara taşıyacağı muhakkaktır. Mesleğin yıpratıcı ve zor şartlarına rağmen, üstün bir çabayla topluma hizmet eden, faaliyet gösteren basınımızın Çalışan Gazeteciler gününü kutluyorum.
    
     Muhabir: Muhsin Arslan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER