10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü -Burdur Belediye Başkanı Akkaya: -Basının demokratik hak ve özgürlükler çerçevesinde ifa ettiği bu hizmet, zorlukları nedeniyle her türlü takdiri hak etmektedir


BURDUR (A.A) - Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, basının demokratik hak ve özgürlükler çerçevesinde ifa ettiği hizmetin, zorlukları nedeniyle her türlü takdiri hak ettiğini bildirdi.
     Akkaya, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, gazeteciliğin kamuoyunu bilgilendirmek adına hiçbir fedakarlıktan çekinmeden, doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik ile özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi önemli temel değerleri de içerisinde bulundurarak icra edilmesi gereken kutsal bir meslek olduğunu kaydetti.
     Demokrasilerde vazgeçilmez bir unsur olarak görülen basının Türkiyenin geleceği ve milletin menfaatleri doğrultusunda, ilkeli ve tarafsız bir şekilde çalışarak halkın haber alma hakkını sağlayan ve toplumun genel talep ile görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini üstlenen önemli bir meslek olduğunu anlatan Akkaya, mesajına şöyle devam etti:
     Gelişen olaylar çerçevesinde haber yapan gazeteciler bölge, ülke ve dünya gündemini belirlemede büyük rol oynamaktadır. Bu açıdan gazetecilerin yaptıkları haber ve değerlendirmeler ile toplumu doğru bilgilendirme sorumlulukları da bulunmaktadır. Basının demokratik hak ve özgürlükler çerçevesinde ifa ettiği bu hizmet, zorlukları nedeniyle her türlü takdiri hak etmektedir. Basın yayın organları içerisinde çalışan muhabirinden, sayfa sekreterine, yazarından, matbaa çalışanına kadar çalışan tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, meslek hayatlarında başarılar dilerim.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER