10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü -Vali Kemelek: Demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından birisi de bağımsız ve özgür basındır


SİVAS (A.A) - Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından birisinin de bağımsız ve özgür basın olduğunu bildirdi.
     Kemelek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, kamuoyunu bilgilendirme, yönlendirme, öğretme, eğlendirme gibi önemli fonksiyonları bulunan kitle iletişim araçlarının, küreselleşen dünyada teknolojik gelişmelerin hızla yenilenmesiyle önem ve etkinliğini artırdığını belirtti.
     Haber veren, eleştiri yapan, kamuoyu oluşturan ve bilgilendiren, kurumlarla bireyler arasındaki bilgi akışını sağlayan, sorunlar konusunda tartışma ortamı oluşturan basının, üstlendiği bu sorumluluklarla toplumsal bilinci güçlendirdiğine dikkati çeken Kemelek, demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından birisinin de bağımsız ve özgür basın olduğunu ifade etti. Kemelek, şunları kaydetti:
     Toplumu eğiten, yönlendiren ve idare ile ilişkilerini kuvvetlendiren basınımız, bu özellikleriyle de aslında toplumsal bir görev yapmaktadır. Bu çerçevede basınımızın doğru ve tarafsız haber-bilgi vermesi, ilimiz, ülkemiz ve dünya sorunlarına duyarlı olması, geleceğe ilişkin kararlarda söz hakkının bulunması, özgür bir ortamda tepkisini dile getirebilmesi demokrasiye işlerlik kazandırır. Özgür, ilkeli, tarafsız bir basın ancak iyi eğitim almış, meslek ahlakına önem veren, kendi çıkarını yok sayan basın çalışanları ile mümkündür. Bu anlamda halkın bilinçlenmesinde haberdar olmasında, düşünceye sevk edilmesinde, eğitilmesinde ve eğlenmesinde etkin rol alan basın mensuplarının güzel dilimizi doğru kullanması ve koruması, kişilik haklarına ve özel hayata saygı göstermesi, geniş bir vizyona sahip olması farklı görüş ve düşünceleri objektif bir şekilde ortaya koyması, aldığı bilgiyi doğru ve yalın şekliyle sunabilmesi son derece önemlidir. Bu duygu ve düşüncelerle, Valilik olarak yürüttüğümüz tüm çalışmalarda büyük desteğini aldığımız basınımıza teşekkürlerimi sunar, ilkeli ve objektif bir anlayışla devam edeceğine inandığım çalışmalarında başarılar diler, tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlarım.
    
     Muhabir: Sivas
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER